Pink Vanity (Copyright: Σμαράγδα Τριάντη)

Οι Pink Vanity είναι μια indie-rock συγκρότημα που σχηματίστηκε την άνοιξη του 2020 από τους αδερφούς Κωνσταντίνο και Αλέξανδρο Κρομμύδα. Έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση με τα singles «Late Night Pleasures» και «Lost Perception», ενώ το Ιούνιο του 2021 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο «Foggy Shots». Την 8η Μαρτίου 2024, ολοκλήρωσαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ με τον τίτλο «Safe Place».

Ο πρώτος τους ζωντανός ήχος έγινε στο Ρομάντσο τον Νοέμβριο του 2021 και από τότε έχουν πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, συγκεντρώνοντας θερμές κριτικές. Η δυναμική τους παρουσία στην σκηνή τους οδήγησε στο να εμφανιστούν ως opening act για τους Balthazar στο Fuzz Club τον Απρίλιο του 2022, καθώς και να συμμετάσχουν στο Release Athens Festival τον Ιούνιο του 2023, πλαισιώνοντας καλλιτέχνες όπως οι Baxter Dury, Wet Leg και Madrugada.

«Τέσσερα χρόνια μετά. Από ένα τζαμ σε ένα ξεκούρδιστο πιάνο και μια ακουστική των διακοσίων ευρώ. Έτσι γράψαμε το πρώτο μας κομμάτι. Ήταν το “Late Night Pleasures”, ένα τραγούδι για την νυχτερινή Αθήνα (όσοι μας ξέρουν, γνωρίζουν ότι τη λατρεύουμε)». Στην πορεία τους, οι Pink Vanity έχουν υποβληθεί σε αλλαγές μελών, έχουν βιώσει έντονες διαφωνίες, και έχουν κυκλοφορήσει το πρώτο τους EP σε ολονύκτια συνεδρίες κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Φεστιβάλ που συμμετείχαν αναβλήθηκαν λόγω καιρικών συνθηκών, ενώ άλλα αποτέλεσαν εκπλήρωση ονείρων τους. «Αυτό το live είναι για όλους τους φίλους, συνεργάτες, εραστές, συνοδοιπόρους. Είναι για όσους μοιραστήκαμε κάτι από αυτό που είμαστε. Και είναι πολλοί. Παρά πολλοί. Είναι η παρουσίαση μας. Τα λέμε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο ARCH CLUB».

Πηγή: ethnos.gr