Coldplay (AP)

Ο frontman των Coldplay, Κρις Μάρτιν, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο Apple Music 1 ότι το συγκρότημα σκοπεύει να αποσυρθεί από την παραγωγή μουσικής μετά την κυκλοφορία του 12ου στούντιο άλμπουμ του. Ο Μάρτιν τόνισε: «Θα κάνουμε μόνο 12 κανονικά άλμπουμ και αυτό είναι αλήθεια». Η μπάντα έχει θέσει πολύ υψηλά πρότυπα ποιότητας, με τον Μάρτιν να δηλώνει ότι για ένα τραγούδι είναι σχεδόν αδύνατο να τα φτάσει. Διαβεβαίωσε ότι προσπαθούν συνεχώς να βελτιώνονται.

Ο αριθμός 12 δεν είναι τυχαίος. Ο Μάρτιν εξήγησε ότι εμπνεύστηκαν από τις επιρροές τους, αναφέροντας, για παράδειγμα, ότι υπάρχουν μόνο επτά βιβλία Χάρι Πότερ, και μόνο 12 ½ άλμπουμ από τους Beatles. Επίσης, ο ίδιος ανέφερε ότι θέλει οι συμπαίκτες του να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη ζωή τους περισσότερο.

Παρά την απόφαση της μπάντας να αποσυρθεί, ο Μάρτιν δήλωσε πως του αρέσει να εργάζεται πάνω σε νέα μουσική και πιθανότατα θα συνεχίσει να το κάνει, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του συγκροτήματος.

Το 10ο άλμπουμ των Coldplay, με τίτλο «Moon Music», αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 4 Οκτωβρίου. Μετά από αυτό, σύμφωνα με τον Μάρτιν, θα απομείνουν μόνο δύο ακόμα κυκλοφορίες. Το συγκρότημα ολοκλήρωσε πρόσφατα την ευρωπαϊκή περιοδεία του «Music of the Spheres», η οποία έχει αποφέρει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια από την αρχή της το 2022. Σύντομα, θα συνεχίσουν τις συναυλίες τους στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, με προγραμματισμένες εμφανίσεις και στην Ασία το 2025.

Πηγή: ethnos.gr