John Lennon, Paul McCartney και Ringo Starr (Copyright: AP Photo)

Το αυθεντικό συμβόλαιο που υπέγραψαν οι Beatles για τις εμφανίσεις τους στο Αμβούργο πρόκειται να βγει σε δημοπρασία, με την προσδοκία ότι θα πωληθεί σε τιμή κοντά στις 30.000 λίρες Αγγλίας. Η δημοπρασία θα διοργανωθεί από την “TracksAuctions.com” και θα διαρκέσει από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου.

Το συμβόλαιο, το οποίο αφορά τις εμφανίσεις του συγκροτήματος από τις 1 έως τις 14 Νοεμβρίου, προέβλεπε ότι οι Beatles θα έπαιζαν τρεις ώρες καθημερινά, με μία ώρα διάλειμμα μετά από κάθε παράσταση. Κάθε μέλος του συγκροτήματος αμειβόταν με 600 γερμανικά μάρκα την εβδομάδα, για επτά εμφανίσεις.

Οι Beatles είχαν την πρώτη τους περίοδο στο Star-Club από τις 13 Απριλίου έως τις 31 Μαΐου του 1962, με τον ντράμερ Πιτ Μπεστ να συμμετέχει εκείνη την εποχή. Οι συναυλίες τους σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, με την πρώτη εμφάνιση να γίνεται κατά την ημέρα των εγκαινίων του νέου κλαμπ που μπορούσε να φιλοξενήσει 2.000 άτομα. Στη δεύτερη επίσκεψή τους τον Νοέμβριο του 1962, ο Ρίνγκο Σταρ αντικατέστησε τον Μπεστ, ο οποίος είχε απολυθεί από τον μάνατζέρ τους, Μπράιαν Επστάιν.

Το συμβόλαιο υπογράφτηκε με μαύρο μελάνι από τον Επστάιν και με μαρκαδόρο από τον ιδιοκτήτη του Star-Club, Μάνφρεντ Βάισλεντερ. Οι συνολικές εμφανίσεις του συγκροτήματος στην πόλη διήρκεσαν 42 ώρες.

Πηγή: ethnos.gr