Τα Νέα Μουδανιά επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Χαλκιδική, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές της 25 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους πολίτες των Νέων Μουδανιών, ενώ υπενθύμισε τους δυνατούς δεσμούς του κόμματος με τη Χαλκιδική, αναφέροντας ότι στην περιοχή διεξήχθη το πρώτο συνέδριο της ΝΔ υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Παράλληλα, σημείωσε πως και ο ίδιος, σε ηλικία 18 ετών, είχε έρθει στο νομό της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλάι του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

«Στο τιμόνι θα είμαι εγώ την Κυριακή με τη στήριξη του λαού»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι στόχος του είναι η περαιτέρω άνοδος των ποσοστών της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές, ώστε στη Χαλκιδική να εκλεγεί και δεύτερος «γαλάζιος» βουλευτής.

Έκανε εκτενή αναφορά σε ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους, τονίζοντας πως «θα λυθεί το ζήτημα του φράγματος Χαβρία και έτσι θα λύσουμε τα ζητήματα άρδευσης στη Χαλκιδική. Θα στηρίξουμε τον τοπικό τουρισμό και στόχος μας είναι να αυξηθούν οι επενδύσεις».

Όπως ανέφερε, «πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μην βλέπουμε μόνο τη μια σεζόν, κάνοντας… αρπαχτές. Έτσι θα αυξήσουμε και τους μισθούς. Θέλω καλύτερες απολαβές για τα παιδιά που δουλεύουν στον Τουρισμό», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «στο τέλος της τετραετίας θέλουμε να έχουμε μέσο μισθό 1.500 ευρώ, αρκεί να υπάρχει μια σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση την Κυριακή».

«Η σταθερότητα έχει σημασία και για ένα λόγο ακόμα, φίλες και φίλοι», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας «την ανάγκη να υπάρχει ένα έμπειρο χέρι στο τιμόνι της χώρας, που θα χειριστεί τις μεγάλες εθνικές προκλήσεις» και εξηγώντας ότι είμαστε σε μία δύσκολη και σύνθετη γειτονιά.

«Στο τιμόνι θα είμαι εγώ την Κυριακή, με τη βοήθεια του Θεού και τη στήριξη του ελληνικού λαού, γιατί ακριβώς ίσως αυτό που με κάνει πιο περήφανο, φίλες και φίλοι, είναι όταν πηγαίνω στο εξωτερικό και βλέπουμε πια ότι η εικόνα της πατρίδας μας έχει αλλάξει», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας για τη θέση της χώρας μας στο εξωτερικό, σε σχέση με την εικόνα που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε πως «η Ελλάδα πλέον μετράει στο εξωτερικό και μπορεί να στέκεται ως ισότιμο μέλος της ΕΕ, μακριά από μνημόνια».

Και προσέθεσε: «Έχουμε πολιτική ανάδειξης του γεωπολιτικού μας χαρακτήρα και ως κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να ενισχύσουμε τις ένοπλες δυνάμεις, εξασφαλίζοντας δίκαιη, αλλά αυστηρή μεταναστευτική πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχεια διασύρει τη χώρα, δεν επιτίθεται στην κυβέρνηση, επιτίθεται στη χώρα και ο κόσμος θα απαντήσει στις κάλπες», ανέφερε.

Τέλος, υπενθύμισε την αυριανή (21/6) κεντρική ομιλία της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους να δώσουν το «παρών».

«Αύριο έχουμε τη μεγάλη μας συγκέντρωση στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη και όλη η Μακεδονία θα είναι εκεί. Από την Παρασκευή το βράδυ θα περιμένουμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Εσείς θα καθορίσετε τις τύχες του τόπου και είμαι σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός θα πάρει τις αποφάσεις του, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε το 2019», σημείωσε.

«Υπόσχομαι ότι σε τέσσερα χρόνια που θα κάνουμε ταμείο, η Ελλάδα θα είναι καλύτερη χώρα από τώρα», τόνισε ο Κυράκος Μητσοτάκης.

Ο χαιρετισμός Μητσοτάκη στα Νέα Μουδανιά

Κύριε Δήμαρχε, κ. Περιφερειάρχα, φίλες και φίλοι, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, βρίσκομαι σήμερα στη Χαλκιδική, όπως είχα κάνει και πριν από τις προηγούμενες εκλογές την τελευταία εβδομάδα. Το έχω γούρι να τελειώνω τις περιοδείες μου στην περιφέρεια με μία επίσκεψη στη Χαλκιδική, γιατί εξάλλου σαν τη Χαλκιδική δεν έχει. Έτσι δεν είναι;

Αλλά αυτό ότι «δεν έχει» θέλω να το αποδείξετε και στην κάλπη της Κυριακής και να αυξήσουμε κι άλλο τα ποσοστά μας, εδώ, στη Χαλκιδική, όχι μόνο στο Δήμο Νέας Προποντίδας. Συνολικά σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα.

Καταφέραμε και βάψαμε γαλάζια την Ελλάδα από άκρη σε άκρη στην κάλπη της 21ης Μαΐου και πάλι θα το πετύχουμε με ακόμα πιο αυξημένα ποσοστά. Η χώρα θα έχει το βράδυ της Κυριακής μια σταθερή κυβέρνηση με την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι.

Αυτό, εξάλλου, ψήφισαν και οι πολίτες στην κάλπη της 21ης Μαΐου, διότι αν στην προηγούμενη κάλπη ίσχυε το εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει τώρα, αυτό της ενισχυμένης αναλογικής, ήδη η χώρα θα είχε Πρωθυπουργό, θα είχε κυβέρνηση κι εγώ θα ήμουν σήμερα εδώ να συνομιλώ με τον Δήμαρχο ως εκλεγμένος Πρωθυπουργός, για τις μεγάλες προκλήσεις, τις ευκαιρίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή σας.

Και ο μόνος λόγος για τον οποίο σήμερα οδηγούμαστε σε δεύτερη κάλπη ήταν η εμμονή του κ. Τσίπρα με την απλή αναλογική, η οποία δεν χρειάζεται καμία αποδοκιμασία. Καλύτερη αποδοκιμασία είναι η ετυμηγορία της κάλπης.

Γι΄ αυτό, λοιπόν, βρίσκομαι σήμερα εδώ. Βλέπετε ότι θα αξιοποιήσουμε και το τελευταίο λεπτό της προεκλογικής περιόδου να συναντούμε πολίτες, να εξηγούμε με απλά λόγια γιατί είναι σημαντικό η χώρα να έχει την Κυριακή μια σταθερή κυβέρνηση, με μία αυτοδυναμία η οποία να είναι άνετη, να είναι λειτουργική και να μπορούμε ακριβώς να υλοποιήσουμε το φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο έχουμε ήδη παρουσιάσει στον ελληνικό λαό.

Και ξέρετε πολύ καλά και ξέρω, Δήμαρχε, τις ιδιαιτερότητες της Χαλκιδικής, τις μεγάλες ευκαιρίες, αλλά και τα μεγάλα διαχρονικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν αυτή την Περιφερειακή Ενότητα. Θέλω να εξάρω συνολικά τη συνεργασία μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με το Δήμαρχο αλλά και με τον κ. Περιφερειάρχη, τον Απόστολο (Τζιτζικώστα), ο οποίος είναι εδώ μαζί μας και ο οποίος έχει και αυτός βάλει πολύ πλάτη και στα δύσκολα αλλά και στα εύκολα.

Δεν ξεχνώ ότι μια από τις πρώτες προκλήσεις που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν η θεομηνία τον Ιούλιο του 2019. Και τώρα, βέβαια, πάλι είχαμε πολλές βροχοπτώσεις.

Σήμερα σας έφερα τη λιακάδα. Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά. Αλλά ξέρω ότι και ο πρωτογενής τομέας υπέστη ζημιές από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και θέλω να ξέρετε ότι από την Δευτέρα, με το καλό, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ θα είναι κοντά σας και θα φροντίσουμε να στηρίξουμε όλους τους καλλιεργητές, όλους τους παραγωγούς για να μπορέσετε να συνεχίσετε να παράγετε τις ωραίες βρώσιμες ελιές σας πρωτίστως και τα άλλα προϊόντα  της γης.

Διότι εδώ το χρυσάφι δεν είναι μόνο ο χρυσός της Χαλκιδικής, έτσι δεν είναι;  Χρυσάφι είναι και οι παραλίες, χρυσάφι είναι και το λάδι, χρυσάφι είναι και η ποιοτική τουριστική ανάπτυξη. Χρυσάφι είναι και τα ποιοτικά προϊόντα του πρωτογενούς τομέα τα οποία εξάγουμε με τόση επιτυχία στο εξωτερικό.

Όμως υπάρχει και μια διαχρονική εκκρεμότητα την οποία έχω δεσμευτεί ότι θα λύσουμε: το φράγμα του Χαβρία θα γίνει πράξη από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι μια προσωπική μου δέσμευση, ένα έργο εθνικής εμβέλειας το οποίο θα γίνει με σύμπραξη δημοτικού και ιδιωτικού τομέα.

Παρά τις μικρές καθυστερήσεις που είχαμε στην διαγωνιστική διαδικασία, θα κλείσουμε και αυτή την εκκρεμότητα. Θα μπει μπροστά αυτό το σημαντικό έργο και πιστεύω ότι μια για πάντα θα μπορέσουμε να λύσουμε τα ζητήματα της άρδευσης της κεντρικής Χαλκιδικής, αλλά να αποτρέψουμε και μελλοντικά πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς ξέρουμε πια ότι δυστυχώς η Κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικότητα στην οποία όλοι μας πρέπει να προσαρμοστούμε.

Θα στηρίξουμε όμως ταυτόχρονα και τον ποιοτικό τουρισμό. Εδώ κάτι ξέρει η Χαλκιδική από ποιοτικό τουρισμό. Δική μας πρόθεση είναι μονίμως να ενθαρρύνουμε περισσότερες ποιοτικές ιδιωτικές επενδύσεις. Γιατί όσο καλύτερες είναι οι επενδύσεις που γίνονται τόσο υψηλότερες τιμές μπορούμε να διεκδικούμε από τους επισκέπτες μας, όντας, όμως, πάντα ανταγωνιστικοί.

Προσοχή, το λέω αυτό σε μια τουριστική περιοχή. Δεν είναι καλό ή φρόνιμο να σκεφτούμε και να βλέπουμε πάντα μόνο τη μια σεζόν και να πάμε να κάνουμε -να το πω πολύ απλά- μια «αρπαχτή» και να υπονομεύσουμε την ανταγωνιστικότητα του προϊόντος μας.

Πρέπει να βλέπουμε σε βάθος χρόνου πώς θα αυξήσουμε τις τιμές σταθερά, γιατί μόνο αυτό θα μας επιτρέψει τελικά να αυξήσουμε και τους μισθούς.

Διότι συναντώ πολύ συχνά πολλά παιδιά τα οποία δουλεύουν σεζόν και πράγματι δουλεύουν πολύ σκληρά και θέλω ειδικά για τα παιδιά αυτά, για τους νέους εργαζόμενους στον τουρισμό, θέλω καλύτερες απολαβές. Και θα πετύχουμε καλύτερες απολαβές για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα μισθωτό και μέσω της αύξησης του κατώτατου μισθού αλλά και μέσα από το στόχο μας να έχουμε μέσους μισθούς της τάξης των 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας. Όλα αυτά μπορούμε να τα δρομολογήσουμε αρκεί, όπως σας είπα, να υπάρχει μία σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση στην κάλπη της Κυριακής.

Η σταθερότητα έχει σημασία και για ένα λόγο ακόμα, φίλες και φίλοι. Για την ανάγκη να υπάρχει ένα έμπειρο χέρι στο τιμόνι της χώρας που θα χειριστεί τις μεγάλες εθνικές προκλήσεις.

Το λέω αυτό διότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι είμαστε σε μία δύσκολη και σύνθετη γειτονιά. Στο τιμόνι θα είμαι εγώ την Κυριακή, με τη βοήθεια του Θεού και τη στήριξη του ελληνικού λαού, γιατί ακριβώς ίσως αυτό που με κάνει πιο περήφανο, φίλες και φίλοι, είναι όταν πηγαίνω στο εξωτερικό και βλέπουμε πια ότι η εικόνα της πατρίδας μας έχει αλλάξει.

Η Ελλάδα μετράει, η Ελλάδα μπορεί να στέκεται ως ισότιμος Ευρωπαίος εταίρος, να διεκδικεί στην Ευρώπη αναπτυξιακούς πόρους και όχι μνημόνια για να καλύπτει τις δανειακές της ανάγκες.

Αυτή ακριβώς η ενίσχυση του κύρους και της αυτοπεποίθησης της χώρας πρέπει να συνεχιστεί την επόμενη μέρα με μία υπεύθυνη και αξιόπιστη πολιτική στα εξωτερικά και αμυντικά ζητήματα, με μία πολιτική η οποία θα αναδεικνύει το ρόλο της πατρίδας μας ως παράγοντα γεωπολιτικής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μία πολιτική η οποία θα εξακολουθεί, έστω και αν αυτό ενοχλεί κάποιους, να ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Μία πολιτική η οποία θα εξακολουθεί να φυλά τα σύνορά μας. Μία πολιτική η οποία θα εξασφαλίσει μία δίκαιη αλλά αυστηρή μεταναστευτική πολιτική, όπως κάναμε, φίλες και φίλοι, αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Είναι πραγματικά πάρα πολύ δυσάρεστο και είναι η μόνη κουβέντα που θα πω για την αντιπολίτευση, σήμερα να έχουν γίνει πρωτοσέλιδο στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και να υιοθετεί πλήρως η Τουρκία την προπαγάνδα την οποία έκανε ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του Λιμενικού.

Λυπάμαι, είναι το μόνο το οποίο μπορώ να πω. Το μόνο το οποίο έχουν κάνει τέσσερα χρόνια είναι να βρίσκουν κάθε ευκαιρία να διασύρουν τη χώρα. Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν επιτίθενται στην κυβέρνηση αλλά επιτίθενται στη χώρα όταν υιοθετούν μία τέτοια ρητορική.

Ας είναι, όμως, στείλτε τους, φίλες και φίλοι, την απάντηση στην κάλπη. Έτσι ρυθμίζουν οι Δημοκρατίες αυτού του είδους τις εκκρεμότητες. Εξάλλου, στείλατε την πρώτη απάντηση στην κάλπη της 21ης Μαΐου.

Θέλω να θυμίσω, μιας και αναφέρθηκε ο Πρόεδρος και ο Δήμαρχος στην ιστορική σχέση της Χαλκιδικής με τη Νέα Δημοκρατία, εδώ έγιναν τα πρώτα συνέδρια. Το πρώτο συνέδριο από τον ιδρυτή της παράταξης, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Κι εγώ θυμάμαι βέβαια και ένα άλλο συνέδριο, το 1986, με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό.

Ήμουν 18 ετών τότε. Ήμουν και εγώ παρών, συμμετείχα και εγώ σ’ αυτό το συνέδριο, οπότε η διαχρονικοί δεσμοί της Νέας Δημοκρατίας με την Χαλκιδική είναι γνωστοί και είμαι σίγουρος ότι θα τους επιβεβαιώσετε ακόμα μία φορά την Κυριακή που μας έρχεται.

Έμειναν τέσσερις ημέρες προεκλογικής εκστρατείας. Αύριο έχουμε τη μεγάλη μας κεντρική συγκέντρωση στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη. Σας καλώ όλες και όλους να είστε εκεί, γιατί η Μακεδονία θα στείλει μήνυμα νίκης και ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης. Την Παρασκευή το βράδυ θα σβήσουν τα φώτα.

Εμείς με βραχνιασμένη φωνή θα πάμε στις οικογένειές μας και μετά θα περιμένουμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και μετά η ευθύνη περνάει σε εσάς. Στην καθεμία και στον καθένα ξεχωριστά. Εσείς έχετε την ευθύνη, για το ποιος θα καθορίσει τις τύχες του τόπου την επόμενη τετραετία.

Είμαι σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός με σωφροσύνη και με ευθυκρισία θα πάρει τις αποφάσεις του και είμαι σίγουρος ότι θα μας δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε αυτή τη δουλειά, την οποία ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια. Δεσμεύομαι και σε εσάς εδώ, στα Νέα Μουδανιά, στη Χαλκιδική την οποία τόσο αγαπώ, ότι σε τέσσερα χρόνια από τώρα, όταν κάνουμε το ταμείο, η Ελλάδα θα είναι μια πολύ καλύτερη χώρα από την Ελλάδα του 2023, όπως η Ελλάδα του 2023 είναι πολύ καλύτερη χώρα από την Ελλάδα του 2019.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αγάπη σας, για την εμπιστοσύνη σας. Σηκώστε ψηλά τις σημαίες μας. Να είστε καλά, πάμε για τη νίκη. Πάμε για δύο βουλευτές εδώ στη Χαλκιδική, για δυο βουλευτές και με το καλό να επιστρέψω ως εκλεγμένος Πρωθυπουργός.

Σας ευχαριστώ πολύ. Γεια σας.

Πηγή: in.gr