Για «σκόνη» από τη μεριά της αντιπολίτευσης έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα όσα του καταλογίζει η αντιπολίτευση για το αν παρέλαβε και πότε τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα.

«Σε όλα αυτά απάντησε ο ίδιος ο καθηγητής κ. Τσιόδρας επαναλαμβάνοντας το βασικό συμπερασμα της μελέτης που δεν είναι άλλο από το ότι όσο πιέζεται το σύστημα υγείας τόσο αυξάνονται οι απώλειες και το μοναδικό όπλο είναι το εμβόλιο. Ότι το ΕΣΥ είναι δύο ταχυτήτων και χρειάζεται ενίσχυση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημείωσε ότι αυτά «είναι δεδομένα που πρώτος εγώ επικαλούμαι εδώ και μήνες, πολύ πριν την παράδοση της μελέτης στην κυβέρνηση και όχι στο μέγαρο Μαξίμου. Τη μελέτη ουδέποτε την πήραμε εμείς στα χέρια μας».

Πρόσθεσε μάλιστα ο πρωθυπουργός ότι «δεν περίμενα καμία μελέτη για να αυξήσω τον αριθμό των ΜΕΘ και να ενισχύσω το σύστημα υγείας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην πίεση προς το σύστημα υγείας από την πανδημία υπογράμμισε ότι «η γεννεσιουργός αιτία είναι ότι δεν πετύχαμε εμβολιαστική κάλυψη αντίστοιχη των ευρωπαικών χωρών που σε αυτό τον τομέα τα πέτυχαν καλύτερα από εμάς».

Πηγή: in.gr