Στην ανάγκη να υπάρξει μαζικός εμβολιασμός στην Ελλάδα προκειμένου «να πάρουμε τις ζωές μας πίσω» αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, εκτίμησε ότι «έως τις 30 Δεκεμβρίου θα έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων το πρώτο εμβόλιο της Pfizer».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις διαδικασίες – εξπρές που θα υπάρξουν όσο αφορά στη διανομή του εμβολίου από τη στιγμή που θα εγκριθεί.

«Εντός 24ωρών θα ξεκινήσει η διανομή του. Αύριο θα γίνει σύσκεψη με τα συναρμόδια υπουργεία στην οποία θα προεδρεύσω . Πρέπει να πάνε εμβόλια σε διαφορετικά σημεία εμβολιασμού. Πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος» είπε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει.

«Έχουμε και τη στήριξη των ενόπλων δυνάμεων όπου κριθεί απαραίτητη. Θα υπάρξει επικοινωνιακή εκστρατεία και από την ίδια την Ευρώπη».

Για τους αρνητές των εμβολίων

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη πως από τις δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι ένα σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων φαίνεται ότι θέλει να εμβολιαστεί.

«Ένα ποσοστό όμως είναι επιφυλακτικό. Εμείς σε αυτούς θα απευθυνθούμε. Μόνο αν εμβολιαστούμε μαζικά θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr