«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το σημερινό τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια τόσων αθώων ζωών και σημείωσε πως, ήδη, οι δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας είναι στη διάθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

«Είναι στιγμές αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Τώρα προέχει η σωτηρία όσο το δυνατόν περισσότερων ζωών», ανέφερε.

«Απαιτείται συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική για τα άθλια δίκτυα διακινητών»

«Το νέο περιστατικό, ωστόσο, αναδεικνύει με τρόπο δραματικό ότι το μεταναστευτικό παραμένει πρόβλημα, το οποίο απαιτεί συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική. Ώστε τα άθλια δίκτυα των εγκληματιών που διακινούν απελπισμένους ανθρώπους να βρουν, επιτέλους, την αποφασιστική απάντηση που τους αξίζει», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι μετά από το τραγικό ναυάγιο, ανοιχτά της Πύλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, προκειμένου να ενημερωθεί για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Κατόπιν τούτων, ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Πάτρα.

Παράλληλα, επιπροσθέτως του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκεται ήδη εκεί, στην Πύλο μεταβαίνουν και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Παύλος Μαρινάκης, καθώς και η υποψήφια βουλευτής Σοφία Βούλτεψη.

Πηγή: in.gr