Εκλογική εγρήγορση ζήτησε από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας, ενώ τονίζει χαρακτηριστικά για τη μεγάλη νίκη στις εκλογές της 21ης Μαΐου: «Δεν πρόκειται να καβαλήσω το καλάμι».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξή του, αναφέρθηκε στο διακύβευμα των νέων εκλογών της 25ης Ιουνίου, αλλά και στο πώς αισθάνθηκε ο ίδιος μετά τη νίκη στις πρώτες κάλπες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκιαγραφεί την ταυτότητα της κυβέρνησης που προτίθεται να σχηματίσει, αντλώντας από τη δεξαμενή των νέων προσώπων που εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Τα σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός στάθηκε, παράλληλα, και στα σενάρια σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο, μιλώντας τόσο για το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, όσο και για «κόμματα και κομματίδια» που κινούνται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, στην συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε την αναγκαιότητα αυτοδυναμίας, για να έχει η χώρα μία σταθερή κυβέρνηση που δεν θα τη βάλει σε νέες περιπέτειες.

Πηγή: in.gr