– Σε έπαιρνα τηλέφωνο και δεν απαντούσες, Στέφανε, δύο μέρες τώρα, λοιπόν;
-Αντί να ρωτάς πώς πήγε η δουλειά, τη μουρμούρα σου βρίσκω για καλωσόρισμα.
-Δεν μου απάντησες όμως! Σίγουρα θα είχες άλλες ασχολίες, βραδινά δείπνα, γλάστρες, ρουφήχτρες να σου πίνουν το χρήμα και να σου τονώνουν τη μεγαλομανία.
– Τι υποδοχή! Ο Οδυσσέας γύρισε και η Πηνελόπη στις κάμαρες με τα φίδια στο στόμα. Τουλάχιστον αυτές, αν υπάρχουν όντως και δεν είναι της φαντασίας σου, έχουν αυτιά να ακούνε και έναν γλυκό λόγο στα χείλη.
– Οι λογαριασμοί από τα σχολεία είναι στο τραπέζι. Κανόνισε. Εγώ άλλα δανεικά ντρέπομαι να ζητήσω. Η τράπεζα των γονιών μου στέρεψε, πάει, τέλος!
– Δεν με καταλαβαίνεις, δεν μπορείς να καταλάβεις την προσπάθεια που κάνω.
– Το πρόβλημα είναι ότι καταλαβαίνω, καταλαβαίνω το γιατί τα κάνεις όλα αυτά. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως συμφωνώ κιόλας με αυτά που κάνεις. Κάπου μπερδεύεις την κατανόηση με τη συμφωνία.
Ο καθένας αποσύρθηκε στο δωμάτιό του.

Το βιβλίο του Ιωάννη Δημητριάδη «Εγχειρίδιο Οδηγιών για Συζευγομένους ή Διαζευγομένους» αποτελεί μια πραγματεία πάνω στις σχέσεις των ανθρώπων.

Έναν οδηγός και σύμβουλο για νέους ανθρώπους. Ένα είδος… συμφώνου και πλαισίου συνύπαρξης των δύο φύλων.

Ένα αφιέρωμα στον αρχέγονο και θεμελιακό ιερό σκοπό της συνέχισης του ανθρώπινου γένους.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ιωάννης Δημητριάδης γεννήθηκε στην Αθήνα κι έζησε σε πολλούς τόπους και συνοικίες σε περισσότερες από οκτώ πόλεις στην Ελλάδα και τη Γερμανία.
Τελείωσε το 5ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας μεταπτυχιακές σπουδές στο TU στο Δυτικό Βερολίνο.

Είχε δύο γάμους, απέκτησε μία κόρη και έναν γιο, ζει και εργάζεται στην Αθήνα, στον τομέα που σπούδασε ως επιθεωρητής, υπηρετώντας την Ασφάλεια και Ποιότητα σε πολλούς τομείς Προϊόντων, Εγκαταστάσεων και Υπηρεσιών.

Οι εμπειρίες και εικόνες αυτού του ταξιδιού ζωής, μαζί με την αγάπη του για την ιστορία, για την οποία πιστεύει ότι είναι μία από τις μητέρες της γνώσης, άνοιξαν τη φαντασία του απελευθερώνοντας έτσι μια λογοτεχνική διάσταση στον χαρακτήρα του.

Η συγγραφική του προσπάθεια ξεκίνησε: το 2011 με το ιστορικό θεατρικό «ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ», συνεχίστηκε το 2014 με το ιστορικό ψυχολογικό μυθιστόρημα «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΔΙΠΟΛΑ», το 2015 συμμετείχε στη συγγραφική σκυταλοδρομία της Λέσχης Ανάγνωσης Λαγονησίου, στο μυθιστόρημα «Η συνωμοσία των λύκων», το 2018 κατέθεσε εις μνήμην Προγόνων το μυθιστόρημα «ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ Η ΚΑΘΑΡΣΙΣ», όλα από τις εκδόσεις Αγγελάκη.
Το διήγημα επιστημονικής και ιστορικής φαντασίας «2100, μια Οδύσσεια στον χωροχρόνο» και άλλα κείμενα, πεζά και έμμετρα, στίχοι και σκέψεις, βρίσκονται στη ROM του μυαλού του, αναμένοντας μελλοντικές εκδόσεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr