Καλεσμένος της Ναταλίας Γερμανού βρέθηκε ο Μιχάλης Μαρίνος.

Μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός έθιξε τις πρόσφατες αποκαλύψεις από τον χώρο του θεάματος που έχουν σοκάρει την κοινή γνώμη και μετέφερε τη διαπίστωση ότι η κοινωνία δεν ήταν έτοιμη να υπερασπιστεί όλες αυτές τις γυναίκες που βρήκαν το θάρρος να εξομολογηθούν τον εφιάλτη τους.

«Ήταν κάποια πράγματα που είχαν πέσει στην αντίληψή μου και κάποια πράγματα που δεν μπορούσα καν να τα διανοηθώ, τουλάχιστον σε αυτόν τον βαθμό. Έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Νιώθω χαρά που έσπασε ένα μεγάλο απόστημα όχι μόνο για τον χώρο μας αλλά και όλη την κοινωνία. Υπάρχουν όμως πράγματα που σε θλίβουν. Μερικές φορές υπάρχουν καθυστερημένες αντιδράσεις από ανθρώπους. Εγώ δεν λέω να βγουν οι άνθρωποι και να κρίνουν αν κάποιος είναι αθώος ή ένοχος αλλά να πουν ότι γίνεται κάτι πολύ σημαντικό. Να πεις “όχι, ως εδώ, “μιλήστε”».

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχει το αίσθημα της ευθιξίας»

Ακόμη, όσον αφορά το κύμα οργής απέναντι στην υπουργό Πολιτισμού εξέφρασε κι ο ίδιος τη δυσαρέσκειά του εξηγώντας πως αν ήταν εκείνος στη θέση της θα είχε παραιτηθεί ως ένδειξη ευθιξίας στα όσα έχουν γίνει αλλά το ηθικό χρέος αυτό δεν βαρύνει με τον ίδιο τρόπο όλους τους ανθρώπους.

«Η υπουργός άργησε πολύ να πάρει μία θέση. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει το αίσθημα του να αναλάβει κάποιος την ευθύνη, το αίσθημα της ευθιξίας. Στο εξωτερικό έχουν παραιτηθεί για πολύ πιο ασήμαντα ζητήματα υπουργοί. Υπάρχει μία ηθική ευθύνη των επιλογών. Εγώ θα είχα παραιτηθεί αλλά η παραίτηση δεν είναι κάτι που στη ζητάνε  το νιώθεις εσύ χρέος να το κάνεις απέναντι στους ανθρώπους που εκπροσωπείς» κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr