Για «αδιανότητες» αναρτήσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υποψηφίου βουλευτή του κόμματος στην Θεσσαλονίκη, Δημήτρη Μάρδα, κάνει λόγο ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, αναφορικά με την επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Παρασκευής ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Κριθαρίδης, μάλιστα, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, τον ρωτά αν «θα είναι μετά από αυτές τις αδιανόητες αναρτήσεις υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μάρδας στην Θεσσαλονίκη».

Και προσθέτει, «φανταζόμαστε κι ελπίζουμε πως όχι», τονίζοντας πως «τον αφήνουμε όμως στην κρίση της ηγεσίας και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως και των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΜέΡΑ25, στην δική του ανάρτηση στο Twitter, παραθέτει αποσπάσματα αναρτήσεων του Δημήτρη Μάρδα – τα οποία, πάντως, δεν υπάρχουν στις σελίδες του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – με σχόλια για την επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη.

Τι έγραφαν οι αναρτήσεις Μάρδα

Όπως φαίνεται από την ανάρτηση του κ. Κριθαρίδη, ο κ. Μάρδας έγραψε τρία σχόλια για την προκλητική επίθεση κατά του επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Στο πρώτο αναφέρει: «Φυσικά είμαστε με τον Γιάνη δίπλα του και μακριά από κάθε πράξη βίας που περιορίζει τις αυτονόητες ελευθερίες μας…».

Στη συνέχεια, όμως, ουσιαστικά υποστηρίζει πως ο κ. Βαρουφάκης ήταν εκείνος που προκάλεσε την επίθεση εναντίον του:

«Μια από τις συνιστώσες όμως της πολιτικής είναι η σύνεση με σκοπό την αποφυγή τέτοιων πράξεων και όχι την πρόκλησή τους…».

Στη δεύτερη ανάρτηση Μάρδα η αιχμή γίνεται πια ξεκάθαρη: «Μήπως το επιδίωκε; Όταν είσαι πολιτικά στα ‘κάτω’ σου, βρίσκεις τρόπους προβολής για να ανέβεις…».

Τέλος, ο Δημήτρης Μάρδας σχολιάζει το γεγονός ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης δέχτηκε επίθεση στο ίδιο εστιατόριο όπου του είχαν επιτεθεί και το 2015.

Και επιμένει στην θεωρία της «πρόκλησης» εκ μέρους του θύματος για πολιτικούς λόγους:

«Όταν ξανατρώς ξύλο σε μέρος όπου έφαγες πριν χρόνια, δεν είναι τυχαίο. Ίσως το προκαλείς… για ενόητους λόγους».

Πηγή: in.gr