Χάρη στην αθλητρια Σοφία Μπεκατώρου ,  το ελληνικό #MeΤοo κλιμακώθηκε με τον τρόπο που το παρακολουθούμε να συμβαίνει τους τελευταίους δύο μήνες.

Ένα χρόνο πριν όμως, είχαν αρχίσει πολλές φωνές να ενώνονται κατά της βίας που έδειχνε να γίνεται πιο έντονη λόγω του εγκλεισμού που ήρθε ως συνέπεια της πανδημίας.

Με αφορμή την πρώτη καραντίνα το Speak Up Festival – Καραντίνα στη Βία συγκέντρωσε περισσότερους από 20 καλλιτέχνες της hip hip σκηνής με στόχο να ευαισθητοποιήσουν μέσα από τη μουσική τους τους συμπολίτες μας ,ενώ παράλληλα εκπρόσωποι 10 οργανισμών και φορέων έδωσαν πρακτικές συμβουλές σε όσους αντιμετωπίζουν καταστάσεις βίας στο σπίτι.

Το συγκρότημα Qimera δημιούργησε με αφορμή το πρώτο διαδικτυακό hip hop festival το τραγούδι με τίτλο “Η σιωπή δεν είναι λύση“.

“Τα θύματα τα βγάλαμε ψεύτες και μοιχαλίδες / να μιλάς για αυτά που ακούς / να φωνάζεις ότι είδες / άντε σπάσε τη σιωπή / να σπάσουν και οι αλυσίδες”, αναφέρουν οι στίχοι του κομματιού που ανέβηκε στη συνέχεια στην επίσημη σελίδα του συγκροτήματος στο facebook.

Ακούστε το, αξίζει πραγματικά:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr