Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του κοροναϊού στο Μεξικό ξεπέρασε χθες τους 70.000 αφότου το υπουργείο Υγείας της χώρας ανέφερε περισσότερους από 500 νέους θανάτους τις προηγούμενες 24 ώρες, θλιβερό ορόσημο για μια χώρα που συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που πλήττονται σφοδρότερα από την πανδημία σε όλο τον κόσμο.

Κατά πολύ υψηλότερος

Ακόμα χειρότερα, τα στοιχεία υπέρβασης της αναμενόμενης θνησιμότητας από τα μέσα Μαρτίου έως τις αρχές Αυγούστου υποδεικνύει ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων που συνδέονται με την Covid-19, πέραν του επίσημου απολογισμού, είναι πιθανώς κατά δεκάδες χιλιάδες υψηλότερος.

Αξιωματούχοι υγείας αργά χθες ανακοίνωσαν 534 νέους θανάτους σε 24 ώρες εξαιτίας της Covid-19, αυξάνοντας το σύνολο αυτό σε 70.183.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν επίσης 5.935 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 με το σύνολο να φτάνει σε 658.299.

Εχει ρημάξει την οικονομία

Η εξάπλωση του ιού έχει ρημάξει μια ήδη εξασθενημένη οικονομία, η οποία αναμένεται να συρρικνωθεί έως και 13% φέτος, στη βαθύτερη κρίση από τη Μεγάλη Υφεση της δεκαετίας του 1930.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, το Μεξικό είναι το κράτος με τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό θανάτων παγκοσμίως, και το 13ο υψηλότερο κατά κεφαλήν, σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ωστόσο, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε πάνω από 120.000 «επιπρόσθετους» θανάτους από τα μέσα Μαρτίου έως την 1η Αυγούστου.

Με τον υπολογισμό αυτόν γίνεται σύγκριση των ποσοστών θνησιμότητας φέτος με τον τετραετή μέσο όρο από το 2015 έως το 2018.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr