Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, με πολιτικά κόμματα και αντιφασιστικές οργανώσεις να οργανώνουν διαδηλώσεις στη χώρα μας, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό.

Μετά την συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και στην οποία σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, νέες διαδηλώσεις διοργανώνονται για την Παρασκευή και το Σάββατο.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΕΕ δεν μπορεί να μένει αμέτοχη

Οι νομαρχιακές οργανώσεις Αττικής και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία την Παρασκευή 14 Μαΐου στις 18.00 (προσυγκέντρωση Γηροκομείο Αθηνών, Κηφισίας 137), σε ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και με αίτημα να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στην περιοχή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διεθνής κοινότητα, και ειδικά η ΕΕ, «δεν μπορεί να μένει αμέτοχη μπροστά στη φρίκη των βομβαρδισμών και να περιορίζεται στην έκδοση ανακοινώσεων».

«Ενώνουμε τις φωνές μας με τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες σε όλον τον κόσμο, ειδικά στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ, αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη», τονίζεται από τις οργανώσεις και τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Και υπογραμμίζεται ότι πρέπει να τερματιστούν άμεσα οι βομβαρδισμοί, που έχουν στοιχίσει ήδη τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, «να σταματήσουν οι παράνομοι ισραηλινοί εποικισμοί, το Ισραήλ να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ και να ξεκινήσουν άμεσα ειρηνευτικές συνομιλίες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνεται, στηρίζει αποφασιστικά μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Παλαιστινιακού, σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. «Δηλαδή, αυτή των δύο κρατών, Ισραήλ και Παλαιστίνης, που θα συνυπάρχουν με ειρήνη και ασφάλεια, στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Να διαλυθεί ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου – Ισραήλ

Μεγάλες διαδηλώσεις προγραμματίζονται και για το Σάββατο 15 Μαΐου, με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να καλεί σε συγκέντρωση στο Μετρό Πανόρμου στις 5 το απόγευμα και σε πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη νέα αεροπορική επίθεση του Ισραήλ ενάντια στον άμαχο παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας με 20 νεκρούς, ανάμεσα τους και εννιά παιδιά.

Και αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Αυτές τις μέρες το κράτος – τρομοκράτης του Ισραήλ έχει εξαπολύσει μια νέα απάνθρωπη εκστρατεία ενάντια στους Παλαιστίνιους με βίαιες εξώσεις από τα σπίτια τους, τραμπουκισμούς από ομάδες φονταμενταλιστών Εβραίων και σκληρή καταστολή με χημικά και πλαστικές σφαίρες ενάντια στους Παλαιστίνιους που αντιστέκονται, αλλά και σε μαχόμενες αριστερές δυνάμεις του Ισραήλ, που παλεύουν ενάντια σε εθνικισμό και ρατσισμό. Αποκορύφωμα, η κατάληψη από το Ισραήλ του, ιερού για τους Παλαιστινίους, τεμένους Αλ-Ακσά.

Το μαντρόσκυλο των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-Βρετανίας-ΕΕ στη Μ. Ανατολή, Ισραήλ, οργανώνει ένα σκηνικό βίας με άμεσο στόχο να διώξει τους Παλαιστίνιους από την Ανατολική Ιερουσαλήμ και να προχωρήσει σε νέους παράνομους εποικισμούς.

Η δήθεν ευαίσθητη και πολιτισμένη ‘’διεθνής κοινότητα’’ των ιμπεριαλιστικών κρατών παρακολουθεί απαθής, όπως και τα αντιδραστικά καθεστώτα του αραβικού κόσμου. Από κοντά και η υποκρισία της ανησυχίας του ΟΗΕ. Τα συμφέροντα των πολυεθνικών και οι βλέψεις γεωπολιτικού ελέγχου στη Μ. Ανατολή κρύβονται πίσω από τη σταθερή στήριξη του Ισραήλ στο διαχρονικό έγκλημα του σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Συνένοχος στην εγκληματική στάση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ η ελληνική κυβέρνηση. Η ΝΔ, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και η ακροδεξιά στηρίζουν τη στενή σχέση με το κράτος Ισραήλ, αλλά και με τη Χούντα του Σίσι στην Αίγυπτο, στα πλαίσια των υπεραντιδραστικών αξόνων πολέμου, κάτω από τον έλεγχο των ΗΠΑ. Για τα μερίδια κερδών που προσδοκούν από τις ΑΟΖ μια χούφτα καπιταλιστές, στέκονται απέναντι από τα δικαιώματα και τον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Για το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία η αλληλεγγύη με την παλαιστινιακή υπόθεση είναι ιστορική δέσμευση. Να ακουστεί δυνατά αυτό το μήνυμα της αλληλεγγύης!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό μέχρι τη νίκη.

Να μπει τέλος στην ισραηλινή βαρβαρότητα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στη Λωρίδα της Γάζας.

Καμία συνεργασία με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ. Να διαλυθεί ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου – Ισραήλ.

Έξω οι ιμπεριαλιστές από την Αν. Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές εξορμήσεις στη Μέση Ανατολή.

Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Να κλείσουν όλες οι βάσεις

Όχι πόλεμος για τα πετρέλαια και τα μονοπώλια. Ειρήνη των λαών και πάλη για τον σοσιαλισμό».

ΝΑΡ: Κανείς δεν μπορεί να μένει αμέτοχος

Στην ίδια διαδήλωση καλεί και το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, επισημαίνοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να μένει αμέτοχος και σιωπηλός στο νέο έγκλημα που πραγματοποιεί το κράτος του Ισραήλ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στη Γάζα, σε όλη την κατεχόμενη Παλαιστίνη».

ΚΕΕΡΦΑ: Καμία συνεργασία με το Ισραήλ

Και η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) διαδηλώνει το Σάββατο 15 Μαΐου, στις 5 το απόγευμα, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει κάθε συνεργασία με το Ισραήλ και «να διαλυθεί ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου».

Σε ανακοίνωσή της, αναφέρεται:

«Διαδηλώνουμε το Σάββατο 15 Μάη, 5.00 μ.μ. Μετρό Πανόρμου και πορεία στην Πρεσβεία του Ισραήλ.

– Λευτεριά στην Παλαιστίνη

– Νίκη στην Ιντιφάντα – Έξω ο ισραηλινός στρατός κατοχής!

– Καμία συνεργασία με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ. Να διαλυθεί ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου.

Καταγγέλλουμε την δολοφονική πολιτική του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Γάζα. 24 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 9 παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους από τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού μέσα σε 3 μέρες. 610 διαδηλωτές τραυματίστηκαν στην Ανατολική Ιερουσαλήμ από τις βίαιες επιθέσεις της αστυνομίας στις διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων, αλλά και κατά την εισβολή στο Τέμενος Αλ Άκσα εν μέσω Ραμαζανιού.

Χαιρετίζουμε τους Παλαιστίνιους που αντιστέκονται στο ρατσιστικό κράτος-απαρτχάιντ του Ισραήλ, που συνεχίζει την πολιτική των εποικισμών και προσπαθεί να τους εκδιώξει από τη συνοικία Σέιχ Τζάρα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ με βίαιες εξώσεις. Είμαστε αλληλέγγυοι με τον αγώνα τους από την Ανατολική Ιερουσαλήμ μέχρι τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Η αντίσταση του παλαιστινιακού λαού δίνει δύναμη και ξεσηκώνει την εργατική τάξη και τη νεολαία από τη Βηρυτό ως τη Βαγδάτη και από τη Δαμασκό ως το Κάιρο. Αυτή είναι και η δύναμη που μπορεί να βάλει τέλος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και του μαντρόσκυλού τους στην περιοχή.

Καταδικάζουμε την προκλητική στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία έσπευσε να διορθώσει την αρχική της ανακοίνωση που μιλούσε για “βίαια επεισόδια”, με μια δεύτερη που καταδικάζει τις “πυραυλικές επιθέσεις εναντίον αμάχου πληθυσμού στο Ισραήλ” και που αναγνωρίζει “το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα”!

Η στάση της δεν εκπλήσσει κανένα. Η κυβέρνηση ΝΔ, όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχει ανακηρύξει το Ισραήλ σε βασικό σύμμαχο στην περιοχή. Στήνει τον αντιδραστικό της άξονα με τον ακροδεξιό Νετανιάχου και τον δικτάτορα αλ Σίσι της Αιγύπτου, πάνω στα πτώματα των Παλαιστινίων που παλεύουν για λευτεριά.

Η ΚΕΕΡΦΑ μαζί με παλαιστινιακές οργανώσεις, μετανάστες και πρόσφυγες καλεί σε μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό το Σάββατο 15 Μάη, 5 μμ Μετρό Πανόρμου και πορεία στην Πρεσβεία του Ισραήλ».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr