Την πρώτη του αντίδραση μετά τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης έκανε το ΜέΡΑ25.

Στην ανακοίνωση του κόμματος σημειώνεται πως ο Γιάνης Βαρουφάκης έπεσε «θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους» σε μαγαζί που βρισκόταν στα Εξάρχεια.

Ακόμα αναφέρεται πως «ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις», φωνάζοντας: «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια».

Ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25 σηκώθηκε για να τους μιλήσει και τότε σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25».

Τέλος το κόμμα σημειώνει: «δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι.

Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε.

Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου διαγνώστηκε με κάταγμα στη μύτη και του τοποθετήθηκε νάρθηκας.

Επίσης υποβλήθηκε προληπτικά σε αξονική γιατί τον χτύπησαν στο κεφάλι.

Πηγή: in.gr