Την αντίθεσή του στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της παλαιάς ΠΥΡΚΑΛ, τις οποίες χαρακτηρίζει «επικοινωνιακού και προεκλογικού χαρακτήρα κίνηση» εκφράζει, σε ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ25.

Χωρίς διαβούλευση

Όπως επισημαίνει, «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ανακοίνωσαν την «αξιοποίηση» των εγκαταστάσεων της παλαιάς ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό, χωρίς καμία ενημέρωση και διαβούλευση με την τοπική κοινωνία -όπως άλλωστε συνηθίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, σκοπός της κυβέρνησης «είναι η μεταφορά 9 υπουργείων στον χώρο αυτό και παράλληλα η απόδοση ενός μόνο μέρους αυτού στην τοπική κοινωνία ως πάρκο, αν και οι πολίτες ζητούν χρόνια τώρα την απόδοση ολόκληρης της έκτασης στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν διευκρίνισε τίποτα σχετικά με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, που αυτήν τη στιγμή στεγάζονται στον χώρο και απασχολούν 300 εργαζόμενους», προσθέτει το ΜέΡΑ25, τονίζοντας ότι η τρόικα, διαχρονικά, πίεζε από τα πέντε εργοστάσια των ΕΑΣ να μείνουν μόνο τα τρία, φυσικά με το απαραίτητο πρσωπικό για αυτά.

«Είναι άλλωστε γνωστή η τακτική των μνημονίων να ξεπουλήσουν και την αμυντική βιομηχανία της χώρας, όπως έγινε και με την ΕΛΒΟ, τα Ναυπηγία Σκαραμαγκά και πιο πρόσφατα την ΕΑΒ. Αναμένουμε, λοιπόν, να δούμε ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις κυβέρνησης και δανειστών», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Πηγή ΑΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr