Για στοχοποίηση του κόσμου της εργασίας και των συνδικαλιστικών του δικαιωμάτων κατηγορεί τον Κωστή Χατζηδάκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Μεθοδεύει την κατάργηση της απεργίας

«Όταν η αδικία όμως κ. Χατζηδάκη γίνεται νόμος, η αντίσταση καθίσταται καθήκον και οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν την Πέμπτη» τονίζει ο κ. Κριθαρίδης επικρίνοντας τον υπουργό Εργασίας για την πολιτική του με αφορμή την κατάθεση του νέου νομοσχεδίου για τα εργασιακά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 σημειώνει ότι «ο φερόμενος ως υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης με νέα άθλια δήλωσή του στοχοποιεί τον κόσμο της εργασίας και το συνδικαλιστικό του δικαίωμα, την ώρα που έχει καταθέσει στη Βουλή το εκτρωματικό του νομοσχέδιο».

«Δεν φτάνει δηλαδή», προσθέτει «που κατέθεσε την Παρασκευή ένα ακόμα πιο αντεργατικό νομοσχέδιο από αυτό που είχε δοθεί για δημόσια διαβούλευση -αφού ουσιαστικά μεθοδεύει και την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας- έρχεται τώρα με το γνωστό κυνισμό του και μια περίσσεια χυδαιότητα να μας πει ότι «άλλο πράγμα είναι η απεργία κι άλλο πράγμα η παρανομία»».

Θεσπίζουν διαρκώς νόμους υπέρ της εργοδοσίας

Ο Μιχάλης Κριθαρίδης αναφέρει επίσης, ότι «αυτό που ξέχασε βέβαια ο υπουργό Εργοδοσίας του κ. Μητσοτάκη να μας αναφέρει, είναι ότι αυτός, όπως και το σύνολο της κυβέρνησης, θεσπίζουν διαρκώς νόμους υπέρ των συμφερόντων της εργοδοσίας, του ΣΕΒ και της παρασιτικής ολιγαρχίας, νόμους τους οποίους μετά τα δικαστήρια εφαρμόζουν κι αυτά πιστά, με τη συνήθη τακτική τους να κηρύσσουν παράνομες τις απεργίες των εργαζομένων».

Ουσιαστικά ο κ. Κριθαρίδης αναφέρεται στις δηλώσεις του Κωστή Χατζηδάκη στο Βήμα της Κυριακής όπου ο υπουργός Εργασίας τονίζει μεταξύ άλλων ότι είναι άλλο η απεργία και άλλο η παρανομία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr