Την καταδίκη του ΜέΡΑ25 για τη ρατσιστική επίθεση στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Ωραιόκαστρο, εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης τονίζοντας ότι «οι ιδέες της Χρυσής Αυγής παραμένουν ακόμα ζωντανές».

Στρατόπεδα συγκέντρωσης

Παράλληλα ο κ. Κριθαρίδης ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την τροφοδότηση της ρατσιστικής βίας καθώς όπως επισημαίνει «όσο η κυβέρνηση από τη μία θα υψώνει ντροπιαστικούς φράχτες μισανθρωπισμού στον Έβρο και θα βάζει το λιμενικό μας στο Αιγαίο, να πραγματοποιεί παράνομες επαναπροωθήσεις, ενώ από την άλλη θα στοιβάζει όλες αυτές τις ψυχές σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, αντί να ασκήσει βέτο στα Ευρωπαϊκά όργανα που νίπτουν τα χέρια τους και μας αντιμετωπίζουν ως ασπίδα, τόσο θα βλέπουμε δυστυχώς τέτοια αποκρουστικά περιστατικά».

Αναμένουμε την τιμωρία των δραστών

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη έχει ως εξής:

«Μια ακόμα ρατσιστική, δολοφονική επίθεση πραγματοποιήθηκε αυτή τη φορά στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων ηλικίας 12-15 ετών, που βρίσκεται στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης. Η επίθεση έγινε το βράδυ του Σαββάτου από ομάδα 10 περίπου ατόμων, με μαχαίρια, σιδερολοστούς και καδρόνια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 προσφυγόπουλα. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί μόλις 2 δράστες, ένας εκ των οποίων είχε και το θράσος να υποβάλει μήνυση έναντι ενός 15χρόνου Σύρου πρόσφυγα.

Επιβεβαιώνεται δυστυχώς με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, ότι οι ιδέες της Χρυσής Αυγής παραμένουν ακόμα ζωντανές. Και όσο η Κυβέρνηση από τη μία θα υψώνει ντροπιαστικούς φράχτες μισανθρωπισμού στον Έβρο και θα βάζει το λιμενικό μας στο Αιγαίο, να πραγματοποιεί παράνομες επαναπροωθήσεις, ενώ από την άλλη θα στοιβάζει όλες αυτές τις ψυχές σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, αντί να ασκήσει βέτο στα Ευρωπαϊκά όργανα που νίπτουν τα χέρια τους και μας αντιμετωπίζουν ως ασπίδα, τόσο θα βλέπουμε δυστυχώς τέτοια αποκρουστικά περιστατικά.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε την σύλληψη των δραστών και την τιμωρία τους για εγκλήματα με ρατσιστικό κίνητρο και χαρακτηριστικά».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr