«Είναι δεδομένο ότι καμία σκιά δεν επιτρέπεται να πέφτει πάνω στα όργανα που είναι εντεταλμένα να διατηρούν την τήρηση των νόμων και τη συνταγματική τάξη», τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ25 σχολιάζοντας την πληροφορία ότι η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας κατέθεσε μήνυση εναντίον της βουλευτή του ΜέΡΑ25 Αγγελικής Αδαμοπούλου για συκοφαντική και δυσφημιστική τοποθέτηση για τον ρόλο κάποιων αστυνομικών στις διαδηλώσεις.

Το ΜέΡΑ25 προσθέτει ότι «σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η ηγεσία της Αστυνομίας, μαζί με την πολιτική ηγεσία, να επιβάλει σε αστυνομικούς πράξεις και πρακτικές που είτε παραβιάζουν είτε επιτρέπουν σε άλλους να παραβιάζουν τον νόμο και το Σύνταγμα». Όπως σημειώνει, αυτό θα έπρεπε να είναι το βασικό μέλημα των ενώσεων που εκπροσωπούν τους αστυνομικούς.

Αντί για μήνυση, υπογραμμίζει το ΜέΡΑ25 «οι ευαισθητοποιημένοι αξιωματικοί θα έπρεπε να ενστερνιστούν το ερώτημα της Αγγελικής Αδαμοπούλου: Γιατί δεν εξαρθρώνονται οι ταραχοποιοί; Γιατί υπάρχει αναποτελεσματικότητα στον εντοπισμό τους;».

«Αν πρόκειται για επιχειρησιακή αδυναμία ή ανικανότητα, τότε ο επαγγελματισμός για τον οποίο επαίρονται τίθεται εν αμφιβόλω. Αν πρόκειται για κάτι άλλο, ας απαιτήσουν κι οι ίδιοι απαντήσεις, αντί να στρέφονται κατά του αγγελιοφόρου», καταλήγει, στην ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ25.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: in.gr