Ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης η αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν την προηγούμενη μέρα άγνωστοι στις ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περίπατου που βρίσκονται εγκατεστημένες στην οδό Πανεπιστημίου.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες οι αντιγκράφιτι ζαρντινιέρες καθαρίστηκαν από τα συνεργεία του Δήμου κατά την διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα σήμερα να μην υπάρχουν ούτε στιχάκια, ούτε αντιξουσιαστικά μηνύματά.

Σχολιάζοντας τις φθορές, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, έγραψε στο Instagram: «Μετά την βεβήλωση του μνημείου των νεκρών της Μαρφίν, επόμενη «επαναστατική» πράξη ο βανδαλισμός του αστικού εξοπλισμού του Μεγάλου Περιπάτου. Όσοι προσπαθούν να καταστρέψουν και να γκρεμίσουν, ματαιοπονούν. Εμείς θα συνεχίσουμε να χτίζουμε και να ονειρευόμαστε μια καλύτερη Αθήνα. Υ.Γ. Οι ζαρντινιέρες καθάρισαν».

Σημειώνεται πως το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας  κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

Οι διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο συγκεντρώθηκαν στην οδό Πανεπιστημίου στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.

Λόγω της πορείας, το κέντρο της Αθήνας αποκλείστηκε καθώς ίσχυε διακοπή της κυκλοφορίας.

Πηγή: in.gr