Με την ψευδεπίγραφη και παραπλανητική ένδειξη «Santorini» ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν στην αγορά κρασιά στην Αργεντινή. Καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την υπόθεση, που έχει να κάνει με τη φήμη των κρασιών της Σαντορίνης αναλαμβάνει η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων (SANTO WINES), το συνεταιριστικό οινοποιείο του νησιού.

«Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για την προβολή των ονομαστών ανά τον κόσμο Σαντορινιών οίνων, όπως περιοδικά κάνει με συνέδρια ή άλλες διεθνούς χαρακτήρα εκδηλώσεις που φιλοξενεί, αλλά για την υπεράσπιση της φήμης τους, καθώς κατέστη κοινωνός πληροφοριών για επικείμενη κυκλοφορία κρασιού στην Αργεντινή με την ψευδεπίγραφη παραπλανητική ένδειξη «Santorini», επισημαίνει το συνεταιριστικό οινοποιείο σε σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα, σε συνεργασία με τα ιδιωτικά οινοποιεία του νησιού συμφωνήθηκε υπό την «ομπρέλα» της Ένωσης, που εκπροσωπεί άλλωστε όλη τη ζώνη, να κινηθούν νομικές διαδικασίες (ανακοπή) στην Αργεντινή ώστε να αποτραπεί η κυκλοφορία του Αργεντίνικου οίνου με την εν λόγω ένδειξη.

Η Διοίκηση της SANTO WINES, προετοιμάζει παράλληλα και συντονισμένη παρέμβαση των αρμοδίων αρχών (Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Υπουργείο Ανάπτυξης) προς τρίτες χώρες, καθώς πέραν της συγκεκριμένης περίπτωσης, για την οποία η Εθνική Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου ενημέρωσε ήδη το ΥΠΕΞ, υπάρχουν πληροφορίες και για άλλες ανάλογες περιπτώσεις αθέμιτης πρακτικής που απειλούν ή πλήττουν την φήμη των κρασιών του νησιού.

Σημειώνεται ότι λόγω της εξαιρετικής ποιότητάς τους και των μοναδικών ποικιλιών από τις οποίες παράγονται, τα κρασιά της Σαντορίνης έχουν επιλεγεί ως ένας από τους πρεσβευτές του ελληνικού κρασιού στη διεθνή αγορά και διαχρονικά απολαμβάνουν μεγάλης εκτίμησης από καταναλωτικό κοινό και ειδικούς του οινικού κλάδου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr