Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» μίλησε ο γνωστός ηθοποιός Μάξιμος Μουμούρης με φόντο τη βαριά τη σκιά που έχει απλωθεί στο χώρο του θεάτρου από τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης.

Περιγράφοντας το κλίμα που επικρατεί στο Εθνικό Θέατρο ο κ. Μουμούρης είπε:

«Υπάρχει μια αναστάτωση και μια αμηχανία αλλά εμείς προχωράμε κανονικά η δουλειά μας είναι να είμαστε πάνω στην σκηνή και να ασχολούμαστε με το αντικείμενό μας, δεν είναι δουλειά μας να ασχοληθούμε με οτιδήποτε άλλο και νομίζω δεν θα κάνουμε καλό και στο αποτέλεσμα.

Φυσικά και σαν άνθρωπος και σαν επαγγελματίας του χώρου όλα όσα συμβαίνουν με έχουν επηρεάσει και μου δίνεται η ευκαιρία να στείλω την αμέριστη συμπαράστασή μου στα θύματα αυτών των ιστοριών, σε αυτούς που έχουν μιλήσει και σε όσους θα μιλήσουν στο μέλλον βρίσκοντας το απαραίτητο θάρρος. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να σπάσει ένα τεράστιο απόστημα που υπάρχει στο χώρο μας» είπε ο ίδιος και συνεχίζοντας τόνισε:

Να καθίσουν στα αβγά τους όσους έχουν τέτοιες ορέξεις

Θεωρώ ότι είναι μια τεράστια ευκαιρία για όσους έχουν τέτοιες ορέξεις να κάτσουν στα αβγά τους, να μην τολμήσουν να αγγίξουν είτε ψυχικά είτε σωματικά κανέναν, μια τεράστια ευκαιρία από εδώ και πέρα να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Είναι τεράστιο ευτύχημα που το ΣΕΗ μπαίνει μπροστά κι έχει πολύ υλικό στα χέρια του το οποίο περιμένει υπομονετικά να διαχειριστεί και με βάση ό,τι θα πει και η Δικαιοσύνη να στηρίξει τα θύματα».

Ο ίδιος επίσης υπογράμμισε ότι ο χώρος του θεάτρου δεν είναι μόνο έτσι, καθώς η πλειοψηφία των ανθρώπων δουλεύει χωρίς κανενός είδους πίεσης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr