Ένα τεράστιο πλήθος συγκεντρώθηκε στην κηδεία του επισκόπου Αμφιλοχίε Ράντοβιτς την Κυριακή στο Μαυροβούνιο, ο οποίος πέθανε από κοροναϊό. Παρά την έξαρση της πανδημίας οι περισσότεροι από τους πιστούς αγνόησαν τους κανόνες ασφαλείας για την αποφυγή της εξάπλωσης του κοροναϊού, καθώς στέκονταν ο ένας δίπλα στον άλλο χωρίς να φορούν μάσκες ή να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας.

Εικόνες που προβλήθηκαν στα μέσα ενημέρωσης του Μαυροβουνίου, με πολλούς πιστούς να πλησιάζουν τη σορό του επισκόπου και να φιλούν το πρόσωπο και το σώμα του, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στη χώρα καθώς ο Νεβένκα Παβλίτσιτς, επικεφαλής του νοσοκομείου του Μαυροβουνίου όπου πέθανε ο Αμφιλοχίγι, είχε ήδη προτρέψει τις αρχές να απαγορεύσουν την κηδεία του με ανοικτό φέρετρο, χαρακτηρίζοντάς το ως «εστία της ασθένειας».

Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, τέτοιος κίνδυνος δεν υπήρχε καθώς ο επίσκοπος δεν είχε αναρρώσει από την Covid-19 όταν πέθανε. Ο Ράντοβιτς είχε κολλήσει κοροναϊό στις αρχές Οκτωβρίου και πέθανε από πνευμονία, μια συχνή επιπλοκή της νόσου, την περασμένη Παρασκευή. Το τεστ κοροναϊού στο οποίο είχε υποβληθεί 10 ημέρες πριν ήταν αρνητικό.

Οι αρχές του Μαυροβουνίου είχαν ήδη αγωνιστεί να περιορίσουν την εξάπλωση ιών στο μικρό έθνος των Βαλκανίων των 620.000.

CORRECTION: We mistakenly claimed that the bishop had led anti-lockdown protests. In fact, he led anti-government protests over opposition to a new religion law, in defiance of the anti-virus measures.

He died after developing pneumonia as a consequence of coronavirus infection.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr