Ελληνικός Χρυσός

Η Ελληνικός Χρυσός, σημαντικός χορηγός του Προγράμματος Υποτροφιών της The Hellenic Initiative (THI) Canada, παρέχει υποτροφία 10.000 ευρώ στην Άρτεμις Μπαλαφούτη, μια αξιόλογη φοιτήτρια που σπουδάζει Μηχανική Μεταλλείων στο Πανεπιστήμιο British Columbia στον Καναδά. Η χορηγία αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός, με στόχο την ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας στον τομέα της μεταλλευτικής βιομηχανίας και τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση.

Η εταιρεία θέλει να στηρίξει την Άρτεμις στην επιδίωξή της για ανώτερες σπουδές, εκπονώντας γνώσεις και εξειδίκευση που θα της επιτρέψουν να επιστρέψει στην Ελλάδα και να συμβάλει στην ανάπτυξη του κλάδου. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών της THI Canada, το οποίο παρέχει οικονομική βοήθεια σε Έλληνες φοιτητές για μεταπτυχιακές σπουδές στον Καναδά, έχει αποδειχθεί επιτυχές από την αρχή του το 2022, υποστηρίζοντας ήδη άλλους σπουδαστές, όπως και μια αριστούχο μαθήτρια από την Αρναία Χαλκιδικής.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, η Άρτεμις Μπαλαφούτη είναι μία από τους τέσσερις επιλεγμένους φοιτητές, οι οποίοι διακρίνονται για την ακαδημαϊκή τους αριστεία και τη δέσμευση στην ανάπτυξη της Ελλάδας. Το πάθος της για την ανάπτυξη της μεταλλευτικής βιομηχανίας αντανακλά την αποστολή της Ελληνικός Χρυσός για βιώσιμη ανάπτυξη και καινοτομία.

Ο κ. Χρήστος Μπαλάσκας, Αντιπρόεδρος Εμπορικών Σχέσεων της Eldorado Gold στην Ελλάδα, υπογράμμισε την αξία της εκπαίδευσης, δηλώνοντας ότι η υποστήριξη του προγράμματος είναι μια επένδυση στο μέλλον των επαγγελματιών του ελληνικού μεταλλευτικού τομέα. Επίσης, ο κ. Robert Peck, πρώην Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα και Επίτιμος Διευθυντής της THI Canada, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Ελληνικός Χρυσός, σημειώνοντας ότι αυτή η συνεργασία παρέχει τη δυνατότητα σε φοιτητές όπως η Άρτεμις να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να προσφέρουν στην Ελλάδα αναλόγως.

Πηγή: ethnos.gr