«Σφοδρές μάχες» διεξάγονται στις εγκαταστάσεις της χαλυβουργίας Αζόφσταλ στη Μαριούπολη, αν και η Μόσχα δήλωσε πως δεν έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον του εργοστασίου όπου έχουν οχυρωθεί ουκρανοί μαχητές.

«Δυστυχώς υπάρχουν σφοδρές μάχες στο Αζόφσταλ» δήλωσε ο δήμαρχος Βαντίμ Μποϊτσένκο, στην ουκρανική τηλεόραση. «Χάσαμε την επαφή με τα αγόρια. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι συμβαίνει εκεί, αν είναι ασφαλείς ή όχι» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, ρωσόφωνοι αυτονομιστές δημοσίευσαν βίντεο και φωτογραφίες από την φερόμενη έκρηξη θερμοβαρικής βόμβας στο εργοστάσιο.

«Έχει χαθεί η επαφή με τους Ουκρανούς μαχητές»

«Τα αγόρια μας είναι γενναία και υπερασπίζονται το οχυρό, όμως είναι πραγματικά δύσκολο» είπε ο δήμαρχος Βαντίμ Μποϊτσένκο, εκτιμώντας πως «έχοντας συγκρατήσει τον εχθρό» επί εβδομάδες, οι τελευταίοι μαχητές που έχουν οχυρωθεί στα υπόγεια του τεράστιου συγκροτήματος της μεταλλουργίας «επέτρεψαν να κερδηθεί χρόνος».

Επιπλέον, επανέλαβε πως υπάρχουν «άμαχοι, εκατοντάδες εκεί κάτω», αλλά και «παιδιά που περιμένουν να διασωθούν». «Υπάρχουν εκεί περισσότερα από 30», είπε.

Ουκρανός διοικητής του τάγματος Αζόφ που υπερασπίζεται τη χαλυβουργία ανακοίνωσε την Τρίτη πως οι Ρώσοι εξαπέλυσαν «ισχυρή επίθεση» στις εγκαταστάσεις, όμως το Κρεμλίνο διέψευσε χθες την πληροφορία αυτή.

«Η διαταγή δόθηκε δημοσίως (στις 21 Απριλίου) από τον ανώτατο διοικητή (Βλαντίμιρ Πούτιν) να ματαιωθεί κάθε επίθεση. Δεν υπάρχει επίθεση αυτή τη στιγμή» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας πως οι δυνάμεις της Μόσχας πολιορκούν την εγκατάσταση και δεν επεμβαίνουν παρά μόνο για να «εξαλείψουν πολύ γρήγορα τις απόπειρες» Ουκρανών μαχητών να φθάσουν σε «θέσεις βολής».

Πηγή: in.gr