Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της διερεύνησης της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν Μακάν το 2007, πέρασαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες αναλύοντας τα ευρήματα που ανακάλυψαν κατά τη διάρκεια της έρευνας στο φράγμα Αράντε στο Αλγκάβρε της Πορτογαλίας, περίπου 50 χιλιόμετρα από το σημείο που είχαν χαθεί τα ίχνη του κοριτσιού.

Πηγές κοντά στην υπόθεση ανέφεραν ότι  κανένα από τα αντικείμενα δεν έχει δώσει νέα στοιχεία, αλλά οι αστυνομικοί είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν.

Μία πηγή είπε στη  Sun: «Δυστυχώς, φαίνεται ότι η αναζήτηση στο φράγμα δεν θα δώσει καμία απάντηση ή νέα στοιχεία. Δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι η έρευνα στο συγκεκριμένο σημείο ήταν χάσιμο χρόνου και οι αξιωματικοί της αστυνομίας που συμμετείχαν σε αυτή είναι πραγματικά απογοητευμένοι».

«Ήλπιζαν ότι αυτά τα αντικείμενα θα παρείχαν νέα στοιχεία που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν. Ωστόσο, παρά τη χρήση μερικών από τα πιο υψηλής τεχνολογίας κιτ εγκληματολογικών ερευνών, κανένα από τα αντικείμενα δεν έχει αποδειχθεί χρήσιμο».

«Νιώθεις σαν να χτύπησες σε οδόφραγμα. Παρ’ όλ’ αυτά υπάρχουν ακόμα μερικά αντικείμενα τα οποία πρέπει να ελεγχθούν και η αστυνομία να συνεχίσει να εργάζεται σκληρά για να κάνουν ό,τι μπορούν και να επιβεβαιώσουν πως ούτε μία πέτρα δεν θα μείνει ανέγγιχτη χωρίς να ελεγχθεί από κάθε αντικείμενο που συλλέχθηκε από την τεχνητή λίμνη.

Η έρευνα στο φράγμα

Η πορτογαλική αστυνομία πραγματοποίησε στα τέλη Μαΐου έρευνες που διήρκεσαν τρεις ημέρες κοντά σε φράγμα νερού στο Σίλβες, μια κοινότητα στην τουριστική περιφέρεια του Αλγκάρβε (νότια Πορτογαλία) έπειτα από αίτημα των γερμανικών αρχών.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Γερμανός ύποπτος πήγαινε συχνά εκεί και φέρεται να είχε περιγράψει το μέρος σαν τον «μικρό παράδεισό» του.

Η έρευνα στο συγκεκριμένο σημείο έρχεται αφότου, οι Γερμανοί εισαγγελείς τον περασμένο χρόνο, άσκησαν δίωξη εις βάρος ενός υπόπτου στη Γερμανία, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται σε συνεργασία με τις γερμανικές και τις βρετανικές αρχές. Σύμφωνα με τη γερμανική δικαιοσύνη, πρόκειται για τον Κρίστιαν Μπρίκνερ, έναν γνωστό παιδεραστή που για πολλά χρόνια κατοικούσε μόνιμα στη νότια Πορτογαλία.

Ο άνδρας αυτός, που εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας το 2005 στην Πορτογαλία, είχε θεωρηθεί από το 2020 ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της μικρής Μάντλιν, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει κατηγορηθεί για κάτι. Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη.

Πηγή: in.gr