Για τη διπλή δολοφονία στην Μακρινίτσα με θύματα δύο αδέρφια ηλικίας 28 και 30 ετών από το χέρι του εν διαστάσει συζύγου της γυναίκας, μίλησε η δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων, Ιωάννα Παναγοπούλου και ο νευροχειρουργός στο νοσοκομείο Βόλου και μέλος την ένωσης των νοσοκομειακών γιατρών, Νίκος Χαυτούρας.

Σύμφωνα με την κυρία Παναγοπούλου, η οποία μίλησε στο MEGA, οι δράστες συνήθως ακολουθούν μια πάγια τακτική δικαιολογώντας τις πράξεις τους προκειμένου να αποφύγουν τις έννομες συνέπειες των πράξεών τους.

«Το ότι επικαλείται ότι έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα, αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εξισωθεί και ταυτιστεί με το ακαταλόγιστο», δήλωσε.

Πριν από τη δολοφονία, δράστης είχε προβεί και σε ξυλοδαρμό των γονιών των θυμάτων, οδηγώντας τους στο νοσοκομείο, υποστήριξε η δικηγόρος και είπε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά και στοχοποίηση εναντίον της οικογένειας».

Από την πλευρά του ο κ. Χαυτούρας ισχυρίστηκε ότι ο δράστης δεν είχε επισκεφθεί ποτέ την ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου του Βόλου, αλλά εξετάστηκε στο κέντρο ψυχικής υγείας όπου και του δόθηκε κάποια αγωγή, την οποία δεν πήρε.

Ο ίδιος πιστεύει ότι υπάρχουν παραλείψεις από το κέντρο ψυχικής υγείας και ότι η παρακολούθησή του θα έπρεπε να είναι πιο συστηματική.

«Η δικαιοσύνη δεν καθυστέρησε, αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι το νομοθετικό πλαίσιο, τόνισε η κυρία Παναγοπούλου και εξήγησε πως είναι πτωχό και ελλιπές για τέτοιες περιπτώσεις, καθώς οι διαδικασίες πρέπει να κινούνται πιο γρήγορα τη στιγμή που η διαδικασία αναγκαστικής νοσηλείας είναι νομικό θέμα.

«Η εισαγγελία είναι υπεύθυνη», δήλωσε ο κ. Χαυτούρας και πρόσθεσε πως μέσα σε ένα 24ωρο από την γνωμοδότηση θα έπρεπε ο δράστης να έχει νοσηλευθεί.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr