Με στόχο να επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ εκεί που ανήκει, δηλαδή «στον λαό και στα μέλη του», ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος παρουσίασε τις προτάσεις του για το μέλλον της παράταξης αλλά και της χώρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου.

Χρησιμοποιώντας λέξεις όπως «αλλαγή» και «λαός» -που θυμίζουν έντονα Ανδρέα Παπανδρέου– στο σύνθημα του, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος με σύνθημα τη φράση «Αλλαγή είναι η Αλήθεια» παραχώρησε συνέντευξης Τύπου, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου.

«Στις 5 Δεκεμβρίου το ΠΑΣΟΚ ξαναγεννιέται. Στις 6 Δεκεμβρίου ανατέλλει και πάλι ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ. Αλλάζουμε με τη δύναμη της αλήθειας», είπε ο κ. Λοβέρδος καλώντας τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να μετέχουν δυναμικά, μαζικά και αποφασιστικά.  «Ξαναγράφουμε ιστορία. Ελλάδα χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται», είπε.

Ο κ. Λοβέρδος πρότεινε αλλαγές στην οργανωτική οργάνωση του κόμματος, που θα καθιερώσουν διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, ενώ εξήγγειλε το «ξήλωμα» των κομματικών μηχανισμών, με στόχο την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ εκεί που ανήκει, «στον Λαό και στα μέλη του».

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει την συνέντευξη χωρίς αναφορές στη Φώφη Γεννηματά ο θάνατος της οποίας όπως είπε «δονεί την παράταξη».

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ

«Εμείς λέμε όχι στον υπαρξιακό μας αντίπαλο που είναι ο λαϊκιστής ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είναι κόμμα προοδευτικό», είπε χαρακτηριστικά. Στο ίδιο πλαίσιο χαρακτήρισε τη Δεξιά ως τον «παραδοσιακό μας ιδεολογικό αντίπαλο», με στόχο το ΠΑΣΟΚ να καταστεί δύναμη εξουσίας. «Άλλωστε κάνεις από τους έξι υποψήφιους σήμερα δεν θέτει θέμα συνεργασίας με τη ΝΔ, ενώ και η ίδια το αποκλείει», πρόσθεσε.

«Εμείς θα βάλουμε κόφτη στη λεηλασία της παράταξης και των στελεχών της τόσο από τον Τσίπρα όσο και από τον Μητσοτάκη», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος παρουσίασε τις προτάσεις του για το κόμμα, λέγοντας ότι όραμά του είναι το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα να είναι ένας σύγχρονος ενεργός οργανισμός, χωρίς κλειστές συσκέψεις στο γραφείο του εκάστοτε προέδρου. Με πολύ σκληρά λόγια μίλησε για τους κομματικούς μηχανισμούς και στις εξαρτήσεις από κάθε μορφής συμφέροντα. «Λέμε ναι σε ένα κόμμα συλλογικό, ανοικτό, συμμετοχικό, κινηματικό», επισήμανε, προσθέτοντας ότι επιδιώκει ένα ανοιχτό και ψηφιακό κόμμα άμεσης Δημοκρατίας στη λήψη αποφάσεων.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πρότεινε την εκλογή οργάνων με διαφάνεια και διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας και αποφασιστικά εσωκομματικά δημοψηφίσματα σε τοπικό, περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο. Στις οργανωτικές αλλαγές, πρότεινε νέα όργανα και ριζική καθιέρωση της άμεσης συμμετοχικής δημοκρατίας, όπου τα μέλη θα έχουν λόγο σε διαβουλεύσεις. Μάλιστα τα μέλη θα κληθούν να αποφασίσουν ακόμη και σε ερωτήματα όπως η συμμετοχή σε κυβερνήσεις.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη διάσταση του πατριωτικού κόμματος, λέγοντας ότι «πατριωτικό είναι το κόμμα που βάζει την πατρίδα πάνω απ’ όλα», με την Παιδεία να συμβάλλει στην εθνική αυτογνωσία.

«Δεν χωράμε στο κοστούμι του κομπάρσου»

Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα επιδιώκει να κυβερνά. «Δεν χωράμε στο κουστούμι του κομπάρσου», πρόσθεσε.

Ως στοίχημα έθεσε την μεταρρύθμιση του κόσμου της εργασίας, με καλύτερο και αναβαθμισμένο συνδικαλισμό και προτεραιότητα των συλλογικών συμβάσεων σε συνδυασμό με ευελιξία για όσους την επιλέγουν. Επίσης, τόνισε ότι οι κοινωνίες και οι οικονομίες πρέπει να στηρίζονται στην παραγωγή βιομηχανικών και αγροτικών οικολογικών προϊόντων κι όχι στο εικονικό χρήμα.

Στο φορολογικό, απέρριψε την επίπεδη φορολογία και πρότεινε την προοδευτική ανά εισοδηματικές κλίμακες φορολογία, σε συνδυασμό με μείωση φορολογικών συντελεστών για κέρδη που επανεπενδύονται, κυρίως αυτά που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, ζήτησε την ενίσχυση του κράτους πρόνοιας, που παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες σε όλους, αλλά και την μέριμνα για δημόσιο δίκτυο παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Πηγή: in.gr