Για χαριστική βολή, στην ήδη επιβαρυμένη λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, κάνουν λόγο οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων και στην Θεσσαλονίκη. Τα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό του ιού, επισημαίνουν οι επιχειρηματίες, πλήττουν σοβαρά τις επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται ένα βήμα πριν την οικονομική καταστροφή.

Υπό τις συνθήκες αυτές, οι επιχειρηματίες της εστίασης βλέπουν ζοφερό μέλλον με περικοπές στους μισθούς, μειώσεις στο προσωπικό ακόμα και κλείσιμο καταστημάτων.

Ο περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα, όπως λένε.

«Έχει μειωθεί το προσωπικό γιατί δεν χρειάζεται πλέον. Αναγκαστικά θα δουλέψουν μέχρι τις 00:00», λέει ο Βασίλης Μόλας, υπεύθυνος καφέ.

«Διώχνουμε τους πελάτες»

Οι ιδιοκτήτες των καφέ μπαρ μιλούν για μεγάλο οικονομικό πλήγμα, καθώς πρέπει να κλείσουν την ώρα που κανονικά θα υποδέχονταν τους περισσότερους πελάτες τους.

«Μας έχει περιορίσει την κατανάλωση στο αλκοόλ. Από τις 23:00 πρέπει να διώξουμε τον κόσμο για να κλείσουμε στις 00:00», λέει ο Γιώργος Ιωαννίδης, υπεύθυνος καφέ μπαρ.

Οι επιχειρηματίες συμμορφώνονται στα μέτρα αλλά φοβούνται για ενδεχόμενα λουκέτα λόγω πτώσης του τζίρου.

Απογοητευμένοι εμφανίζονται και πολλοί Θεσσαλονικείς.

«Ένα μέτρο που δεν χρειαζόταν».

Μπουζούκια υπό το φως του ηλίου

Την ίδια ώρα, κέντρα διασκέδασης και κλαμπ προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Ήδη στη Θεσσαλονίκη νυχτερινό μαγαζί άνοιξε στις 19:30 τις πόρτες του και το πρόγραμμα έκλεισε 20 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, ώστε να είναι εντός ωραρίου.

Οι 550 θαμώνες πριν την είσοδό τους θερμομετρήθηκαν.

Άνοιξαν παρά το «λουκέτο»

Στη Χαλκιδική, δυο καταστήματα εστίασης λειτούργησαν παρόλο που οι ελεγκτικές αρχές τα είχαν κλείσει για παραβάσεις. Η αστυνομία συνέλαβε τον υπεύθυνο και τρεις εργαζόμενους από μπαρ στην Χανιώτη και τρεις εργαζόμενους από το μπαρ στην Καλλιθέα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr