Ένα νέο μείγμα εφαρμογής του lockdown εφαρμόζεται από σήμερα το πρωί με στόχο την αποσυμπίεση της ψυχολογίας του κόσμου.

Με στόχο να πάρει μία «ανάσα» ο κόσμος που έχει παρουσιάσει σημάδια κόπωσης από την παρατεταμένη καραντίνα και τα διαρκή μέτρα, αλλά και να αποφευχθεί ο συνωστισμός που ευνοεί την υπερμετάδοση του κοροναϊού επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις από δήμο σε δήμο τα Σαββατοκύριακα.

Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο εφαρμόζεται πιλοτικά και μόνο τα Σαββατοκύριακα καθώς, όπως προειδοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς εάν παρατηρηθούν εικόνες που μπορεί να διακινδυνεύσουν την πορεία της πανδημίας, θα αρθεί.

«Σύμμαχός» μας ο καιρός στην μερική χαλάρωση του lockdown, καθώς από αύριο θα έχουμε σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας.

Η χαλάρωση του lockdown και οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Με αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό «6», οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν και εκτός των δήμων τους με όχημα, προκειμένου να ασκηθούν.

Στο αυτοκίνητο θα επιτρέπονται έως τρία άτομα εκτός αν πρόκειται για οικογένεια, ενώ υποχρεωτική είναι και η χρήση μάσκας.

Εφόσον δεν παρατηρηθούν προβλήματα συνωστισμού σε περιοχές, τότε το μέτρο θα παραμείνει.

Μπλόκο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

Αρνητική ήταν η εισήγηση των λοιμοξιολόγων, όσον αφορά τις διαδημοτικές μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο σε τρεις περιοχές.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή εισηγήθηκε να μην επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr