Η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Νάιλα αλ Μανγκούς δέχθηκε αιφνίδια επίθεση από την ηγέτιδα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας λόγω της εμφάνισής της κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησής της με τον τούρκο ομόλογό της Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Αγκυρα.

«Φόρεμα με λουλούδια»

Οπως μεταδίδει η αραβική ιστοσελίδα alarabiya.net, η αλ Μανγκούς εμφανίστηκε με «μέτριο φόρεμα τυπωμένο με λουλούδια» στη συνάντησή της, στην Αγκυρα, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον οποίο συζήτησαν «τρόπους ενίσχυσης της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών», σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Αμνα Μουτάιρ, μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου της Λιβύης και ηγέτιδα του Κόμματος Δικαιοσύνης, του πολιτικού σκέλους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη χώρα, έγραψε στη σελίδα της στο facebook ότι τα ρούχα της αλ Μανγκούς «δεν συνάδουν με την εικόνα του κράτους της Λιβύης και δεν είναι κατάλληλα για επίσημες εμφανίσεις».

Η Μουτάιρ πρόσθεσε ότι η υπουργός «χρειάζεται μαθήματα στο πρωτόκολλο ένδυσης επειδή εκπροσωπεί τη Λιβύη» και της ζήτησε να δίνει μεγαλύτερη προσοχή στην εμφάνισή της.

Εντονες αντιδράσεις

Η επίθεση της Μουτάιρ προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις υποστηρικτών της αλ Μανγκούς που την επαίνεσαν για την κομψότητά της και την απλότητα των ρούχων της.


Η Αμνα Μουτάιρ (φωτογραφία alarabiya.net)

Τόνισαν, επίσης, ότι η νέα επίθεση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας κινείται στο ίδιο πλαίσιο της εκστρατείας που ενορχήστρωσε η ομάδα εναντίον της υπουργού λόγω της αντίθεσής της στην τουρκική παρουσία στη χώρα.

Η αλ Μανγκούς δέχτηκε έντονη επίθεση από την Αδελφότητα στη Λιβύη και τους πιστούς της, εξαιτίας της έκκλησής της να ακυρωθεί η συμφωνία που υπογράφηκε με την Τουρκία και να αποσυρθούν οι δυνάμεις της από τη Λιβύη, ζητώντας μάλιστα την απομάκρυνσή της από τη θέση της υπουργού Εξωτερικών.

Ο μουφτής Σαντίκ αλ Γκαριάνι, ο οποίος περιγράφεται στη χώρα ως «Ο μουφτής του αίματος και της τρομοκρατίας», την επέκρινε επίσης και υποκίνησε τους πιστούς οπαδούς του εναντίον της, καλώντας τους να βγουν στους δρόμους για να υπερασπιστούν την παρουσία των τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη.

Πηγή: alarabiya.net, echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr