Άνοιξαν στις 7 το πρωί οι κάλπες για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου.

Οι εκλογές διεξάγονται με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής και ήδη οι πρώτοι ψηφοφόροι έχουν φτάσει στα εκλογικά κέντρα προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Το πρώτο αποτέλεσμα εκτιμάται στις 20:30 το βράδυ, αφού αυτές οι εκλογές πραγματοποιούνται με λίστα και δεν θα χρειαστεί καταμέτρηση σταυρών.

Live όλες οι εξελίξεις στο in

07:50 Σε εκλογικό κέντρο στην Κηφισιά προσήλθαν αρκετά νωρίς ορισμένοι ψηφοφόροι περιμένοντας να ανοίξουν οι κάλπες. Στην είσοδο του σχολείου υπάρχει ένα μπλε παραβάν για τους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα.

07:40 Οι ψηφοφόροι προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους, ακόμα κι αν έχει λήξει. Εναλλακτικά δεκτό είναι κάθε έγγραφο ταυτοπροσωπίας, όπως άδεια οδήγησης.

07:27 Η δύναμη του εκλογικού σώματος είναι 9.813.595 Έλληνες πολίτες εκ των οποίων 4.763.264 άνδρες και 5.050.331 γυναίκες. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι πολίτες που συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους εντός του 2023 και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων.

07:15 Άνοιξαν στις 7 το πρωί οι κάλπες για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου. Οι κάλπες θα μείνουν ανοιχτές έως τις 7 το απόγευμα και τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα αναμένεται περίπου στις 20:30 το βράδυ.

Πηγή: in.gr