Άνοιγμα με ισχυρότερα επικοινωνιακά βήματα χρειάζεται, όπως τόνισε η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104.6.

Σημείωσε, ακόμη πως τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, αλλά με τον σωστό τρόπο ώστε να μην ξανακλείσουν σε δύο εβδομάδες. Και αυτό, όπως είπε, θα γίνει μόνο με την αποσυμφόρηση των τάξεων με κάποιους μαθητές να είναι με φυσική παρουσία και άλλους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Μιλώντας για τα εμβόλια και συγκεκριμένα της AstraZeneca  όπου ενδέχεται να συνδέεται με περιστατικά θρόμβωσης, η κ. Λινού σημείωσε πως υπάρχει μια μικρή πιθανότητα παρενεργειών στα εμβόλια. Όμως, πρόσθεσε, πως κανείς έχει 70% περισσότερες πιθανότητες αν είναι ανεμβολίαστος να πεθάνει από κοροναϊό.

Επιπλέον, η κ. Λινού αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στα δεδομένα των ειδικών, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να γνωστοποιηθούν τα στοιχεία ώστε να γίνει κατανοητή η πορεία της επιδημίας στη χώρα μας. Όπως είπε, από τα ημερήσια κρούσματα που ανακοινώνονται είναι αόριστα και δεν είναι σαφές αν πρόκειται για συγκεκριμένες περιοχές, βιομηχανικές ζώνες, οικογένειες, ή εργασιακούς χώρους ή από Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Υπογράμμισε για ακόμη μια φορά, την ανάγκη καλύτερης ιχνηλάτησης των κρουσμάτων. Επανέλαβε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες προσλήψεις ανθρώπων που γνωρίζουν το αντικείμενο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr