«Δεν υπάρχει λογική στο να κλείνεις τον κόσμο μέσα», δήλωσε η καθηγήτρια Ιατρικής του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού ενώ τάσσεται κατά της απαγόρευσης διαδημοτικών μετακινήσεων, ιδιαίτερα εφόσον δεν έχουν όλοι οι δημότες πρόσβαση σε παραλίες και ανοιχτούς χώρους.

Μάλιστα τόνισε ότι οι μετακινήσεις με το αμάξι μιας οικογένειας είναι ασφαλείς.

Αναφερόμενη στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, η Αθηνά Λινού είπε, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5, πως «από τον χαρταετό δεν κολλάμε» αρκεί να μην είμαστε πολλοί μαζί.

Να αποφύγουμε τι επισκέψεις στα σπίτια

«Αυτό που θα πρέπει να αποφεύγουμε είναι οι επισκέψεις στα σπίτια και καλό θα είναι να μην δεχόμαστε καλεσμένους και να παραμένουμε με τον στενό οικογενειακό κύκλο», λέει χαρακτηριστικά.

Η καθηγήτρια Ιατρικής κάνει λόγο για «επίταξη ανοιχτών χώρων» ώστε να μπορεί να πηγαίνει ο κόσμος, να αθλείται και να ξεσκάει. «Είναι τρελό να είναι τα πάρκα κλειστά» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Προέδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής Περιβαλλοντικής Ιατρικής στις πολύ σοβαρές συνέπειες στην ψυχική υγεία εν μέσω πανδημίας.

«Υπάρχει το καθαρά ιατρικό κομμάτι αλλά και η ψυχική υγεία, οι πολύ σοβαρές συνέπειες του στρες, του φόβου και του πόνου».

«Ένα κομμάτι του πένθους το περνάμε ομαδικά σε όλους τους πολιτισμούς», εξηγεί η κ Λινού ώστε να έρθει η ίαση (κηδείες, μνημόσυνα).

Αυτές οι διαδικασίες όμως έχουν αφαιρεθεί από την εικόνα και παρατηρούμε αυξημένες συνέπειες της μοναξιάς, ειδικά σε ενήλικες από 18 έως 25 ετών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr