NDP

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας στην εκπομπή «Buongiorno» του MEGA, το πρωί της Τρίτης 22 Οκτωβρίου, σχεδόν έναν μήνα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη η σπουδαία ερμηνεύτρια στη σκηνή του Ηρωδείου. Η Παγώνη επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση της Μαρινέλλας είναι σταθερή και ότι θα εισαχθεί σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης σύντομα.

Η Ματίνα Παγώνη υπογράμμισε τη θέληση της ερμηνεύτριας να ζήσει: «Είναι από τους ασθενείς που λένε: ‘Εγώ θέλω να ζήσω’. Είναι δυνατή γυναίκα, όλα θα πάνε καλά». Επιπλέον, τόνισε ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες ασθενών: αυτοί που παλεύουν και εκείνοι που παραδίδουν τα όπλα.

Αναφερόμενη στη διαδικασία αποκατάστασης, σημείωσε ότι η οικογένεια θα αποφασίσει αν η θεραπεία θα γίνει σε ειδικό κέντρο ή στο εξωτερικό. «Σε αυτές τις περιπτώσεις, καλό είναι οι ασθενείς να πάνε σε ειδικά κέντρα, καθώς η βοήθεια είναι μεγαλύτερη και υπάρχουν εξειδικευμένα μηχανήματα».

Για την εξέλιξη της υγείας της, η Παγώνη ανέφερε ότι η Μαρινέλλα θα παραμείνει τουλάχιστον μία-δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο προτού λάβει οδηγίες από τους γιατρούς σχετικά με την ειδική θεραπεία. «Φυσικά τραγουδάει. Δεν έχει πρόβλημα με τη φωνή της. Αυτό την ευχαριστεί, γιατί η ζωή της Μαρινέλλας είναι το τραγούδι».

Τέλος, η Παγώνη προέτρεψε να περιοριστούν οι επισκέψεις στο νοσοκομείο: «Πρέπει να απαγορεύονται οι επισκέψεις πολλών ατόμων, μόνο η οικογένεια, λόγω των λοιμώξεων και των ιών που κυκλοφορούν».

Πηγή: ethnos.gr