One Direction (AP)

Μετά τον θάνατο του Λίαμ Πέιν, οι ακροάσεις τόσο των τραγουδιών του όσο και των One Direction στο Spotify αυξήθηκαν δραματικά. Πριν από την απώλειά του την περασμένη εβδομάδα, ο Λίαμ Πέιν είχε περίπου 4,7 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές στην πλατφόρμα, με τον αριθμό αυτό να έχει σχεδόν διπλασιαστεί και να φτάνει τα 8 εκατομμύρια. Το σινγκλ του «Strip That Down», το οποίο κυκλοφόρησε το 2019 σε συνεργασία με τον Quavo, έχει κερδίσει πάνω από 800.000 περισσότερες ακροάσεις από τότε.

Η κατάσταση είναι παρόμοια για τους One Direction, που παρατήρησαν αύξηση από 42,4 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές σε σχεδόν 50 εκατομμύρια. Τα τρία πιο δημοφιλή κομμάτια τους, «Night Changes», «Story of My Life» και «What Makes You Beautiful», έχουν καταγράψει αύξηση από 13 έως 17 εκατομμύρια ακροάσεις.

Την ημέρα μετά από τον θάνατο του Λίαμ, οι One Direction σημείωσαν τη μεγαλύτερη ημέρα στο streaming τους, συγκεντρώνοντας 57,5 εκατομμύρια ακροάσεις, σχεδόν πέντε φορές περισσότερες από την προηγούμενη ημέρα. Τα δεδομένα αυτά είναι εντυπωσιακά, όπως επισημαίνουν πολλοί από τους θαυμαστές του που δηλώνουν στο X (πρώην Twitter) πως δεν μπορούν να ακούσουν τη μουσική του, καθώς νιώθουν βαθειά θλίψη για την απώλεια του 31χρονου τραγουδιστή.

Ο Λίαμ Πέιν έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από το μπαλκόνι ενός τρίτου ορόφου σε ξενοδοχείο στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής την προηγούμενη εβδομάδα. Σε μια ενημέρωση την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, τα πρώτα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις εντόπισαν ίχνη βενζοδιαζεπίνης, κρακ και «ροζ κοκαΐνης».

Πηγή: ethnos.gr