Η Απελευθέρωση από τις Παράδοσεις της Ελληνικής Οικογένειας σύμφωνα με τον Γιώργο Καραμίχο
Ο Γιώργος Καραμίχος, σε συνέντευξή του στη «Madame Figaro» με τη δημοσιογράφο Σιμέλα Κολαγκελέ, μίλησε για τις οικογενειακές σχέσεις, που προκύπτουν από την εμπειρία του στο θεατρικό έργο «Outro».
Αναφέρθηκε στις παθογένειες της ελληνικής οικογένειας, τονίζοντας ότι είναι σύνηθες να «θεοποιούμε» τους γονείς μας ακόμα και όταν καταλαβαίνουμε ότι έχουν άδικο. «Μέσα μας υπάρχει πάντα η ενοχή “μην πληγώσουμε τη μάνα”», είπε. Ο ηθοποιός εξέφρασε την πεποίθηση ότι πολλοί πληρώνουν τα λάθη των γονιών τους, καθώς αρνούνται να αντιμετωπίσουν την αλήθεια και οι γονείς δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη να τους αφήσουν να εξελιχθούν και να ωριμάσουν.
Ο Γιώργος περιέγραψε τη στιγμή που αποφάσισε να αποδεσμευτεί από το πατρικό του σπίτι. «Η πρώτη μου έξοδος ήταν όταν έφυγα από τη Βέροια για την Κέρκυρα. Τότε, οι δρόμοι δεν ήταν όπως σήμερα και χρειαζόσουν 13 ώρες για να φτάσεις. Ήμουν μόλις 17,5 χρονών και ήξερα ότι δεν θα ξαναγυρίσω πίσω. Ανέλαβα να κόψω μόνος μου τον ομφάλιο λώρο, γιατί εκείνοι που θα έπρεπε να το κάνουν έπαιζαν το δράμα “τι κρίμα που φεύγεις”. Για μένα, δεν ήταν “κρίμα”, αλλά η στιγμή που περίμενα για να πετάξω».
Πηγή: ethnos.gr