Σάκης Αρσενίου (Copyright: NDP)

Ο Σάκης Αρσενίου μίλησε ανοιχτά για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικογένειά του λόγω της κατάστασης του αδελφού του, Σωτήρη, ο οποίος πάσχει από εγκεφαλική παράλυση. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «On Time», αναφέρθηκε στην ανατροφή του σε μια οικογένεια με ένα άτομο με ειδικές ικανότητες και τόνισε πως η οικογένεια αντιμετώπισε αυτή την πρόκληση με πολλή δύναμη και αγάπη.

Αν και οι γονείς του βρέθηκαν μπροστά σε δυσκολίες, ποτέ δεν ένιωσαν πως υπάρχει κάποια διαφορετικότητα στην οικογένεια, καθώς η παρουσία του Σωτήρη ήταν απόλυτα φυσιολογική για αυτούς. Ο Σάκης, ως μεσαίο παιδί, έμαθε να μεγαλώνει με αγάπη και αποδοχή, ενώ αναφέρθηκε και στην αδελφή του, Μαριάννα, που ετοιμάζεται να παντρευτεί και έχει μια όμορφη κόρη, τη Γεωργία.

Αναφορικά με την κοινωνία, ο Σάκης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αντιμετώπιση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Δεδομένης της συνολικής στάσης του κόσμου, τόνισε πως η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. «Η απουσία προστασίας για αυτούς τους ανθρώπους είναι θλιβερή», ανέφερε συγκεκριμένα, προσθέτοντας ότι η απόφαση του κράτους να διακόψει το επίδομα του Σωτήρη είναι απαράδεκτη και άδικη για πολλές οικογένειες.

Σχετικά με την αντίδραση των άλλων παιδιών κατά την παιδική ηλικία του Σωτήρη, ο Σάκης τόνισε ότι, αν και υπήρξε περιέργεια ή ακόμα και κοροϊδία, δεν υπήρξε σοβαρό bullying. Σημείωσε όμως ότι οι συμπεριφορές της κοινωνίας είναι συχνά απογοητευτικές και χειρότερες από ό,τι για τα άτομα χωρίς «ιδιαιτερότητες».

Καταλήγοντας, εξέφρασε την απέραντη ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό του προς τους γονείς του, οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη φροντίδα του Σωτήρη, δηλώνοντας ότι αν υπάρχει παράδεισος, οι γονείς του θα έχουν εισιτήριο εν λευκώ, για την καθημερινή τους μάχη και αφοσίωση.

Πηγή: ethnos.gr