Να ανοίξουν όλες οι πύλες εισόδου στην Ελλάδα, όταν γίνει επανεκκίνηση του τουρισμού, με τη λήψη μέτρων προστασίας που θα έχουν έγκαιρα οργανωθεί, ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος, στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, με θέμα «Η επόμενη ημέρα της Οικονομίας και τα σημάδια αισιοδοξίας», στην οποία μετείχε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Μαρτίνος, μάλιστα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι «αναπόφευκτα, θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας».

Στη συζήτηση, ο κ. Γεωργιάδης, αφού διαβεβαίωσε εκ νέου ότι θα συνεχιστούν για αρκετό διάστημα, μετά την επανεκκίνηση της αγοράς, τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία, ανέφερε ότι ειδικά για τον κλάδο της εστίασης «θα εξεταστεί η πρόταση για μείωση στο 25%, από 30% που είναι σήμερα, του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων που επιδοτούνται ως πληττόμενες λόγω covid-19» και τόνισε ότι δεν θα ληφθούν υπόψη οι ενημερότητες για να δοθεί το επίδομα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κανένας δεν θα μείνει έξω, για οφειλές στο Δημόσιο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), Πέτρος Καλπακίδης, ζήτησε την ταχύτερη υλοποίηση των μέτρων που λαμβάνονται για τη στήριξη των επιχειρήσεων, υπογραμμίζοντας ότι το λιανεμπόριο αντιμετωπίσθηκε «σαν ανάχωμα στην εξάπλωση του κοροναϊού», ενώ ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, είπε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τη δυναμική της υγειονομικής κρίσης, «διαθέτοντας γρήγορα αντανακλαστικά και σεβόμενη την άποψη των ειδικών επιστημόνων».

Στη διαδικτυακή εκδήλωση, τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής και άλλων παραγωγικών φορέων και επαγγελματικών κλάδων, σε μία συζήτηση που έγινε την πρώτη ημέρα ανοίγματος του λιανεμπορίου, αφήνοντας εκτός Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr