Μήνυμα αλληλεγγύης με 83 “δέματα αγάπης” στους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού σε Τουρκία και Συρία έστειλαν οι κάτοικοι της Βρίσας, του χωριού της Λέσβου όπου ισοπέδωσε στο μεγαλύτερο μέρος του ο σεισμός του 2017.

Την βοήθεια προσέφεραν στο Περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού οι κάτοικοι της σεισμόπληκτης Βρίσας, το οποίο με τη σειρά του έχει αναλάβει να συγκεντρώσει και ν’ αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια απ’ όλο το νησί σε Τουρκία και Συρία.

Την ανθρωπιστική βοήθεια, όπως ανέφερε η ΕΡΤ, παρέδωσαν στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Θεόδωρο Βαλσαμίδη, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Απόστολος Αποστολής και ο Τοπικός Σύμβουλος Στρατής Καλατζής.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Λέσβου του Ερυθρού Σταυρού, Θεόδωρος Βαλσαμίδης σε δήλωσή του τόνισε: «Μια κίνηση υψηλού συμβολισμού αλληλεγγύης & αγάπης από τους κατοίκους της επίσης σεισμόπληκτης περιοχής της Βρίσας και των Βατερών που είχαν ζήσει τον εφιάλτη του σεισμού σχεδόν 6 χρόνια πριν και πρόσφατα από την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού και ακόμη παλεύουν για να σταθεί το χωριό τους όρθιο. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την εξαιρετική πρωτοβουλία!»

Πηγή: in.gr