Ανακοίνωση εξέδωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για την τηλεφωνική συζήτηση που είχαν ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν για την ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

«Εξέφρασαν την ανησυχία τους»

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν «εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αυξημένη ένταση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, χωρών συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ» κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους χθες Παρασκευή, αναφέρει η ανακοίνωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter ότι συνομίλησε με τον αμερικανό ομόλογό του για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και τον Λίβανο.

«Οι απόψεις μας συγκλίνουν»

«Οι απόψεις μας συγκλίνουν. Το ενδιαφέρον μας για την ειρήνη και την ασφάλεια είναι κοινό. Θα το επιβάλουμε» έγραψε ο γάλλος πρόεδρος.

Εν μέσω της έντασης αναφορικά με τις ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο, η Αγκυρα δήλωσε χθες πως η Γαλλία θα πρέπει να αποφεύγει πράξεις που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή, μετά τα γυμνάσια που πραγματοποίησε το γαλλικό ναυτικό με ελληνικές δυνάμεις στην ίδια περιοχή την περασμένη Πέμπτη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr