Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβάζει τα γραπτά ενημερωτικά σημειώματα που του στέλνουν οι υπηρεσίες πληροφοριών, διαβεβαίωσε χθες ο Λευκός Οίκος, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη στάση του αμερικανού προέδρου στην υπόθεση της απόπειρας της Ρωσίας να καταβάλει χρήματα στους Ταλιμπάν για να σκοτώσουν αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν.

Τα δημοσιεύματα

Σύμφωνα με τους New York Times, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν καταλήξει ότι η Μόσχα έδινε αμοιβές σε αντάρτες για τη δολοφονία αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

Ωστόσο, αυτές οι εκτιμήσεις καταγράφονταν σε γραπτό ενημερωτικό σημείωμα που εστάλη στον πρόεδρο των ΗΠΑ στα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Οι ΝΥΤ και η Washington Post έγραψαν ότι πιστεύεται πως τουλάχιστον ένας αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα αυτού του ρωσικού «προγράμματος», το οποίο πάντως διαψεύδεται από το Κρεμλίνο.

Ο Λευκός Οίκος διατεινόταν για αρκετές ημέρες ότι ο πρόεδρος δεν ενημερώθηκε για αυτήν την υπόθεση, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τον βαθμό εμπλοκής του Τραμπ σε αυτές τις ευαίσθητες υποθέσεις και την προσοχή που δίνει στα εμπιστευτικά έγγραφα που του αποστέλλονται.

Δεν ενημερώθηκε

Την Κυριακή ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είπε ότι δεν ενημερώθηκε ποτέ για το θέμα.

«Ο πρόεδρος διαβάζει», δήλωσε χθες η Κέιλι ΜακΕνάνι (κεντρική φωτογραφία), εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. «Ενημερώνεται συνεχώς για θέματα πληροφοριών», πρόσθεσε.

«Ο πρόεδρος είναι το πιο ενημερωμένο άτομο στον πλανήτη Γη σχετικά με τις απειλές που αντιμετωπίζουμε» είπε.
Ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει πως δεν υπάρχει συναίνεση για την υπόθεση αυτή στην κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών.

Οι ηγέτες των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο ζήτησαν από τη διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ και τον αμερικανό διευθυντή των υπηρεσιών πληροφοριών Τζον Ράτκλιφ να ενημερώσουν το συντομότερο δυνατόν όλα τα μέλη της Βουλής και της Γερουσίας για την υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: in.gr