Η Μαρία Καλεσνίκοβα, μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού συμβουλίου της λευκορωσικής αντιπολίτευσης, συνελήφθη ως ύποπτη για εσχάτη προδοσία, με την κατηγορία της υποκίνησης για κατάληψη της εξουσίας, δήλωσε η δικηγόρος της Λουντμίλα Καζάκ.

«Αυτό έγινε γνωστό αφότου την επισκέφθηκα και διάβασα την δικογραφία» δήλωσε η Καζάκ, προσθέτοντας ότι η Καλεσνίκοβα έχει «μαχητική διάθεση» και «εξακολουθεί να υποστηρίζει τις απόψεις και θέσεις που είχε».

Η Μαρία Καλεσνίκοβα συνελήφθη την Δευτέρα στον δρόμο από μασκοφόρους άνδρες και κρατείται σε κέντρο κράτησης του Μινσκ.

Η δικηγόρος της Λουντμίλα Καζάκ δήλωσε αργότερα ότι θα προσβάλλει την απόφαση του δικαστηρίου βάσει της οποίας συνελήφθη η Μαρία Καλεσνίκοβα.

Νέα σύλληψη πολιτικού

Η νομπελίστρια συγγραφέας Σβετλάνα Αλεξίεβιτς κατηγόρησε την κυβέρνηση της Λευκορωσίας ότι ασκεί τρομοκρατία εναντίον του λαού της, καθώς ένας ακόμη πολιτικός της αντιπολίτευσης, ο Μαξίμ Ζνακ, συνελήφθη σήμερα από μασκοφόρους που φορούσαν στολές παραλλαγής.

Η κυβέρνηση της Λευκορωσίας υποπτεύεται ότι ο Μαξίμ Ζνακ «προχώρησε σε εκκλήσεις που θα μπορούσαν να βλάψουν την εθνική ασφάλεια της Λευκορωσίας», ανέφερε το Συμβούλιο, επικαλούμενο τον δικηγόρο Ντμίτρι Λάβσκι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr