Ουκρανικός πύραυλος έπεσε σε χωριό κοντά στην Λευκορωσία. Η απάντηση του Μινσκ ήταν καθησυχαστική, καθώς ανέφερε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την κατάρριψη ουκρανικού πυραύλου S-300 πάνω από χωριό κοντά στα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας σήμερα το πρωί.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BelTA, ο στρατιωτικός επίτροπος της περιοχής Μπρεστ της Λευκορωσίας δήλωσε: «Οι ντόπιοι δεν έχουν απολύτως κανένα λόγο να ανησυχούν. Δυστυχώς, αυτά τα πράγματα συμβαίνουν».

Ουκρανικός πύραυλος S-300 έπεσε στη Λευκορωσία – Δείτε εικόνες

Από ουκρανικό έδαφος ο πύραυλος

Το περιστατικό συνέβη μεταξύ 10:00 και 11:00 π.μ. (τοπική ώρα), περίπου δηλαδή την ώρα που η Ρωσία εκτόξευε δεκάδες πυραύλους προς την Ουκρανία, σε μια από τις μεγαλύτερες από την έναρξη του πολέμου επιθέσεις της προς δεκάδες στόχους στην χώρα.

Το BelTA μετέδωσε ότι ο πύραυλος προερχόταν από ουκρανικό έδαφος, αναφέροντας ότι εξετάζονται δύο βασικά σενάρια: τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Λευκορωσίας είχαν καταρρίψει τον πύραυλο είτε ότι πρόκειται για εσφαλμένη εκτόξευση.

Δημοσίευσε μάλιστα μια φωτογραφία η οποία εικονίζει, όπως υποστηρίζει, τμήμα ενός πυραύλου S-300 σε ένα χωράφι. Σύμφωνα με το BelTA, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Δείτε το βίντεο

Ο Ουκρανικός S300 που έπεσε σε χωριό κοντά στην Λευκορωσία

Ένας πύραυλος που εκτοξεύθηκε από ουκρανικό πυραυλικό σύστημα S-300 έπεσε στο έδαφος της Λευκορωσίας μεταξύ 10:00 και 11:00 σήμερα, όπως πληροφορήθηκε το BelTA. Ο επικεφαλής της Λευκορωσίας ενημερώθηκε αμέσως για το περιστατικό.

Κατόπιν εντολής του, ομάδα υπαλλήλων της Ερευνητικής Επιτροπής και του Υπουργείου Άμυνας ασχολείται με την εξέταση των αιτιών της πτώσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται δύο βασικά σενάρια: ο πύραυλος έπεσε στο έδαφος της Λευκορωσίας, όπως συνέβη σε ένα πρόσφατο περιστατικό στην Πολωνία, όταν ο πύραυλος δεν πέταξε προς τη σωστή κατεύθυνση, ή ο πύραυλος αυτός καταρρίφθηκε από την αεράμυνα της Λευκορωσίας.

Στο σημείο εργάζονται ειδικοί της Ερευνητικής Επιτροπής, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Άμυνας. Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για θύματα.

Δείτε τις εικόνες που μεταφέρει το Belarus News: 

Πηγή: in.gr