Συγκλονίζει βίντεο που έρχεται στο φως και δείχνει  τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δύο ναυαγοσωστών, οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους πάλευαν με τα κύματα για να φτάσουν τον άτυχο άνδρα που βρήκε τραγικό θάνατο από πνιγμό στην παραλία Κάθισμα στη Λευκάδα.

Ο 50χρονος τουρίστας από τη Ρουμανία είχε πάει με τη σύζυγό του για μπάνιο στην παραλία Κάθισμα. Στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια κύματα, ωστόσο ο 50χρονος και η σύζυγός του αποφάσισαν να βουτήξουν με αποτέλεσμα να παρασυρθούν και ο άνδρας να χάσει τη ζωή του.

Μάλιστα οι ναυαγοσώστες της παραλίας είχαν προειδοποιήσει το ζευγάρι να μην μπει για μπάνιο γιατί είναι επικίνδυνα. Όμως δεν τους άκουσαν.

Βίντεο ντοκουμέντο από τις αγωνιώδεις προσπάθειες των ναυαγοσωστών

Οι δύο ναυαγοσώστες έδωσαν μάχη για τη σωτηρία τους καθώς βούτηξαν για να τους σώσουν καταφέρνοντας όμως να βγάλουν έξω μόνο τη σύζυγό του και δυστυχώς το πτώμα του 50χρονου  Ρουμάνου να το χτυπούν τα κύματα χωρίς να μπορέσει κανένας να πλησιάσει.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που δημοσίευσε το ilefkada.gr, δείχνει τους δύο ναυαγοσώστες να παλεύουν με τα κύματα για να φτάσουν μέχρι το πτώμα του άτυχου άνδρα που πνίγηκε στο Κάθισμα, ώστε να τον βγάλουν στην ακτή. Παρά τις προσπάθειές τους τα τεράστια κύματα και η απότομη παραλία στο Κάθισμα, δεν τους επέτρεψαν να κάνουν την περισυλλογή.

Λίγη ώρα αργότερα, και ενώ το Λιμενικό είχε δώσει εντολή να πετάξει ελικόπτερο στην περιοχή ώστε να βοηθήσει, ένα μεγάλο κύμα έβγαλε τη σορό στην παραλία όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Πηγή: in.gr