Η ΑΠΤΑΛΙΚΟ ΑΜΚΕ (για την οποία έχουμε να πούμε μόνο τα καλύτερα!) επιδιώκει να εδραιώσει ένα νέο πολιτιστικό θεσμό στο γεωγραφικά  απομακρυσμένο νησί της Νισύρου, υπό τον τίτλο «Lava Music Festival» (LMF). Μέσω της ήδη υπάρχουσας πενταετούς συνεργασίας του φορέα ΑΠΤΑΛΙΚΟ ΑΜΚΕ με το Δήμο Νισύρου, δόθηκε στο team του Aptaliko η ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την τοπική κουλτούρα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού.

«Ο χώρος των Ιαματικών Λουτρών Νισύρου συγκεκριμένα, μας ενέπνευσε να συνδυάσουμε τις θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικής πράξης με τις ιαματικές φυσικές πηγές του νησιού. Σαν αποτέλεσμα, γεννήθηκε η ιδέα το φεστιβάλ να συνδυάζει δύο βασικούς άξονες: τα μουσικά εργαστήρια και τα σεμινάρια ευεξίας», λέει ο Ηρωδίων Σουλόπουλος από την ΑΠΤΑΛΙΚΟ.

H Νίσυρος

Η Νίσυρος είναι ένα απομακρυσμένο νησί των Δωδεκανήσων με πλούσια μουσικά ιδιώματα και κουλτούρα. Τοποθετώντας την στο κεντρικό πλάνο, οι άνθρωποι του φεστιβάλ θα επιδιώξουν να τα αναδείξουν, όπως ακριβώς και την ευρύτερη κουλτούρα της Δωδεκανήσου, σε ένα μουσικό κοινό που πραγματικά ενδιαφέρεται να την γνωρίσει.

Μέσω της πρωτοβουλίας του LMF η ομάδα έργου της ΑΠΤΑΛΙΚΟ προτείνει τη δημιουργία και την εδραίωση ενός πολιτιστικού θεσμού στη Νίσυρο που στοχεύει:

Στην προβολή και εξωστρέφεια της λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής φόρμας και στη γνωριμία με τα λαϊκά και παραδοσιακά όργανα

Στη συνάντηση μουσικών ειδών από διαφορετικές περιοχές του ελλαδικού χώρου αλλά και απ’ όλητην Μεσόγειο και στην ανάδειξη ομοιοτήτων και διαφορών τους

Στην υποστήριξη, παροχή τεχνογνωσίας και προβολή ομάδων ενασχολούμενων με μουσικά είδη πουδεν υποστηρίζονται από τη μουσική βιομηχανία και το εμπορικό δίκτυο που αυτή παρέχει, ενώ είναι συνυφασμένα με τον πολιτισμό, την ιστορία και τη διαμόρφωση της κουλτούρας του τόπου

Στη σύνδεση της μουσικής πρακτικής με σωματικές πρακτικές που ενισχύουν την καλή υγεία του σώματος και του νου, αναγνωρίζοντάς τις ως αναπόσπαστους παράγοντες του ευ ζην.

Πρόγραμμα & Συνεργάτες

Μουσικά Εργαστήρια • Παραδοσιακό Τραγούδι με το Γιάννη Νιάρχο
• Ορχήστρα Ανατολικής μουσικής με τη Σοφία Λαμπροπούλου
• Πολυρυθμία και αυτοσχεδιασμός με τον Αντώνη Απέργη
• Γέφυρες με τους Αχιλλέα Τίγκα & Xαρούλα Τσαλπαρά
• Τραγούδια & σκοποί της Δωδεκανήσου με τον Γλαύκο Σμαριανάκη
• Παραδοσιακή ρυθμολογία με τον Λουκά Μεταξά
• Ελάτε να παίξουμε Αράβικα με τον Δημήτρη Μικέλη
Σωματικά εργαστήρια (wellness) • Τεχνική Alexander για Μουσικούς και Τραγουδιστές / Σάββας Κουδουνάς Alexander
Technique for Musicians and Singers (Savvas Koudounas)
• Pilates time / Αφροδίτη Βέρρου
• Hatha Yoga / Αναστασία Μπιλίρη
• Μουσικός αυτοσχεδιασμός με εργαλεία τη γιόγκα, τη χαλάρωση & την εξάσκηση
οραματισμών / Clio K

Διάρκεια Φεστιβάλ: 28/6 έως 2/7

*Περισσότερες πληροφορίες για τις διαλέξεις, τις συναυλίες και τις εκδηλώσεις του Lava Music Festival, εδώ  και εδώ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr