Τη διενέργεια κατεπείγουσας εισαγγελικής προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας μετά τη μήνυση που υπέβαλε γυναίκα υπάλληλος Δημόσιας Περιφερειακής υπηρεσίας που εδρεύει στη Λάρισα, προς τον προϊστάμενό της τον οποίο κατηγορεί για βιασμό.

Παρενέβη και το υπουργείο Παιδείας

Η υπόθεση προκάλεσε και την άμεση αντίδραση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως η οποία έδωσε γραπτή εντολή στον γενικό γραμματέα του υπουργείου να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Η 44χρονη εργαζόμενη, στη μήνυση που κατέθεσε, κατηγορεί τον προϊστάμενό της πως η κοινή τους βραδινή έξοδος σε παραλιακό δήμο της Λάρισας στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου, κατέληξε στον βιασμό της μέσα στο αυτοκίνητό της.

Τι δήλωσε η Ζέτα Μακρή

Η βουλευτής Μαγνησίας υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέτα Μακρή μιλώντας σήμερα 4/11 σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού TRT αναφέρθηκε στην σοβαρότατη υπόθεση και στην αναφορά που κατέθεσε η συγκεκριμένη υπάλληλος προς το υπουργείο Παιδείας για τον βιασμό. Η κ. Μακρή τόνισε πως την υπόθεση από πλευράς Υπουργείου έχει αναλάβει ο γ.γ. ο οποίος μάλιστα επικοινώνησε με τον καταγγελλόμενο για να ενημερωθεί.

Πρόκειται για υψηλόβαθμο πρόσωπο της Περιφερειακής Εκπαίδευσης στην Λάρισα κι έχει διατελέσει επί χρόνια σε υψηλόβαθμη θέση στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης και στη Μαγνησία.

Ωστόσο εναντίον του δεν έχει ασκηθεί ακόμη ποινική δίωξη. Η κ. Μακρή δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τα όσα ακόμη αναφέρει η εργαζόμενη στη μηνυτήρια αναφορά της για την ύπαρξη κι άλλων ανώνυμων καταγγελιών εναντίον του ιδίου προσώπου.

Πηγή: in.gr