Ήρωας για μια οικογένεια έγινε ένας νεαρός άνδρας στη Λαμία, καθώς έσωσε ένα αγοράκι μόλις 1,5 ετών από πυρκαγιά.

Ειδικότερα, μια 57χρονη με τα τρία εγγονάκια της διέμεναν σε ένα ημιυπόγειο διαμέρισμα στο κέντρο της Λαμίας.

Εκεί, το απόγευμα του Σαββάτου ξέσπασε πυρκαγιά και ο 22χρονος που βρέθηκε στο σημείο τυχαία, καθώς πήγαινε προς το σπίτι του, δεν το σκέφτηκε καθόλου και όρμησε να βοηθήσει.

Ο 22χρονος μόλις έφτασε στο σημείο είδε πολύ καπνό και το δωμάτιο ενός σπιτιού να είναι μέσα στις φλόγες. Απ’ έξω ήταν η γιαγιά με τα δυο μεγάλα παιδιά καθώς και οι γειτόνισσες που καλούσαν σε βοήθεια και ήταν σε πανικό.

Τότε ο νεαρός άκουσε το ένα από τα μικρά παιδιά να λέει κλαίγοντας ότι το μωρό είναι μέσα στο σπίτι. Έτσι, χωρίς δεύτερη σκέψη όρμησε στο φλεγόμενο δωμάτιο για να σώσει το μικρό παιδί.

«Το παιδάκι έκλαιγε και με φωνή που έτρεμε μου είπε ότι ήταν μέσα στο σπίτι το μωρό. Αμέσως πέταξα το μπουφάν και έδωσα μια δυνατή κλωτσιά στο παράθυρο του δωματίου που ήταν στο ύψος του δρόμου. Μπήκα μέσα και άρπαξα το μωρό που ήταν ανάμεσα στις φλόγες. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Ευτυχώς το παιδάκι σώθηκε και είναι καλά. Εγώ έκανα αυτό που θα έκανε ο κάθε άνθρωπος αν κινδύνευε μια ζωή….», είπε ο 22χρονος Διονύσης Αμπντιάη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο χώρος που βρισκόταν το μικρό παιδί καταστράφηκε ολοσχερώς από τις φλόγες, προτού προλάβει να επέμβει η Πυροσβεστική. Κάτι που σημαίνει πως αν ο 22χρονος Διονύσης δεν ρίσκαρε, τότε το 1,5 ετών παιδί δεν θα ζούσε σήμερα.

Πηγή: in.gr