Την ανησυχία του για επεισόδιο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία εξέφρασε ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης.

Οι γεωτρήσεις

Μιλώντας την Πέμπτη στον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό sigmatv, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο πρόγραμμα των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ. Λακκοτρύπης εξέφρασε την εκτίμηση ότι εάν οι αγορές το επιτρέψουν, θα συνεχιστούν οι γεωτρήσεις, ενώ σημείωσε πως εάν ανακάμψει η αγορά, τότε οι προοπτικές είναι ευοίωνες.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία Ιταλίας- Ελλάδας, είπε ότι δεν αγγίζει άμεσα την Κύπρο αλλά έρχεται να προστεθεί στις άλλες τρεις που επισυνάπτει η Κυπριακή Δημοκρατία, οριοθετώντας το νομικό πλαίσιο στο οποίο βασίζεται η περιοχή μας.

Θερμό επεισόδιο

Σε ερώτηση εάν βλέπει θερμό επεισόδιο, ανέφερε ότι η Κύπρος δεν έχει τα μέσα για να απαντήσει στην τουρκική προκλητικότητα, αλλά εξέφρασε ανησυχία για ένα επεισόδιο Ελλάδας- Τουρκίας.

«Ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας, που βλέπουμε τώρα, πιστεύω, δύσκολα θα οριοθετηθεί, ιδιαίτερα, δε, λόγω και του κενού εξουσίας που έχει επέλθει στην περιοχή μας και το οποίο αυτήν τη στιγμή προσπαθεί να γεμίσει η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν» πρόσθεσε ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου.

Πηγή: in.gr