Την ώρα που οι μαθητές αποφάσισαν χθες το βράδυ, τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ζητώντας μικρότερο αριθμός μαθητών ανά τμήμα, η ΕΛ.ΑΣ. ρίχνει «λάδι στη φωτιά» στέλνοντας κλήσεις σε ανήλικους μαθητές προκειμένου να επισκεφτούν τη ΓΑΔΑ για να τους υποβληθούν συστάσεις για τις καταλήψεις στα σχολεία.

Η προσπάθεια να μπει «φρένο» στις καταλήψεις των μαθητών φαίνεται πως δεν αφορά μόνο την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας η οποία τις προηγούμενες ημέρες με μία πρωτοφανή απόφαση κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να πραγματοποιούν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης για όσα σχολεία έχει μπει «λουκέτο» λόγω καταλήψεων.

Όπως ανέδειξε η Πρωτοβουλία «Covid19: Κανένας Μόνος/Καμία Μόνη», η Αστυνομία στέλνει κλήσεις σε ανήλικους μαθητές να επισκεφθούν τη ΓΑΔΑ για να τους «υποβληθούν συστάσεις» για τις καταλήψεις σχολείων.

Η αστυνομία στέλνει κλήσεις σε ανήλικους μαθητές να επισκεφθούν τη ΓΑΔΑ για να τους “υποβληθούν συστάσεις” για τις…

Δημοσιεύτηκε από Covid19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη στις Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2020

Πριν λίγες ημέρες σκηνές ντροπής και εξευτελισμού συνέβησαν στο 46ο Λύκειο Αθηνών, σύμφωνα με καταγγελία της Πρωτοβουλίας «Μένουμε Ενεργοί».

Μαθητές που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σχολείο για να αναρτήσουν πανό κατάληψης βρέθηκαν χωρίς λόγο θύματα της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Κατά την καταγγελία, δέχτηκαν τραμπουκισμούς από τους αστυνομικούς ενώ υπό την απειλή όπλων αναγκάστηκαν να προσαχθούν το ΑΤ Εξαρχείων, χωρίς να γνωρίζουν τους λόγους προσαγωγής τους και χωρίς να ενημερωθούν οι κηδεμόνες τους.

Οι μαθητές, σύμφωνα με την καταγγελία,  κυνηγήθηκαν από αστυνομικούς με πολιτικά και ΟΠΚΕ στου δρόμους Ασκληπιού και Ιπποκράτους γύρω από το σχολείο ενώ φέρεται να δέχτηκαν τραμπουκισμούς από τους αστυνομικούς και εν συνεχεία προσήχθησαν στο ΑΤ Εξαρχείων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr